Taleinstitut flytter sig

Regionen forsøger at imødekomme kommuner med geografisk spredning

Taleinstituttet har den seneste tid været genstand for en heftig debat. Nu er medarbejderne i højere grad parate til at køre ud i landsdelen for at yde specialisthjælp til nordjyder med taleproblemer. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Taleinstituttet har den seneste tid været genstand for en heftig debat. Nu er medarbejderne i højere grad parate til at køre ud i landsdelen for at yde specialisthjælp til nordjyder med taleproblemer. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Taleinstituttet i Aalborg er helt bogstaveligt villig til at flytte sig for at imødekomme landsdelens 11 kommuner.

Gennem den seneste tid har der været en del bekymring for taleinstituttets fremtid, fordi kommunerne ønsker at klare stadig flere opgaver i eget regi.

Det har nu fået nu fået Region Nordjylland, som driver taleinstituttet, til at komme med et forslag i et forsøg på at imødekomme kommunernes ønsker.

Forslaget indebærer, at taleinstituttet fortsat skal være en samlet organisation, men i fremtiden opdelt på fire geografiske enheder - Himmerland, Vendsyssel, Thy og Aalborg.

Samtidig foreslår regionen, at taleinstituttet fremover i højere grad indretter sig efter kommunernes behov frem for som hidtil at have færdigstrikkede tilbud.

Repræsentanter for regionen og de nordjyske kommuner mødes 31. januar for at drøfte taletræningens fremtid i Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.