Talenter dystede

25 gymnasieelever løste spændende opgaver

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Forleden ankom ca. 25 unge, naturvidenskabelige talenter til Brønderslev Gymnasium for at deltage i ”Science Akademi Nord”. Talentprojektet, der blev iværksat som et regionsprojekt i 2009, sigter på at styrke interessen for naturvidenskab for en gruppe særligt dygtige gymnasieelever.

Deltagerne i ”Science Akademi Nord” er Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn og Dronninglund Gymnasium samt HTX i Hjørring og Frederikshavn. Hver skole udpeger årligt fem 2.g-elever, der har særlig interesse og talent for naturvidenskab, og skolerne skiftes så til at arrangere en naturvidenskabelig temadag for alle de udpegede elever. I onsdags var det så Brønderslev Gymnasiums tur.

Meningen er, at der skal arrangeres ”interesseskabende aktiviteter” for eleverne, siger Brønderslev Gymnasiums talentkoordinator og kemilærer, Hanne Gerlach.

Så vi forsøger selvfølgelig at planlægge et spændende, fagligt program.

Men det er ligeså vigtigt, at eleverne møder andre unge med de samme naturvidenskabelige interesser og oplever, at det er helt okay at være lidt ”nørdet”, siger hun smilende.

Undersøgelse af yoghurt

På Brønderslev Gymnasium bød onsdagen på fremstilling og undersøgelse af yoghurt. Eleverne skulle blandt andet selv fremstille yoghurt med forskellige fedtprocenter og undersøge yoghurt, der var forbehandlet på forskellige måder, f.eks. homogeniseret. Desuden skulle eleverne tage fysiske og kemiske prøver af færdiglavet yoghurt i laboratoriet.

Andre gymnasier har taget elever fra projektet med til Nordsøcentret, hvor fiskeribiologer har stået for undervisningen i skoletjenesten eller til Aalborg Universitet, hvor eleverne fx har fået undervisning i astro-fysik eller undersøgt flydende kvælstof. Sebastian Salling fra 2.a. er en af de udpegede talenter fra Brønderslev Gymnasium og Hf. Han læser på en naturvidenskabelig studieretning og satser på at han skal ende som ingeniør en dag, måske indenfor fysik eller kemi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.