Holstebro

Talenter får pris af Frederik og Mary

Musiker og tegnestue hædres med Kronprinsparrets Stjernedryspriser

Kronprinsparret - her fotograferet i Musikkens Hus i Aalborg - uddeler Stjernedryspriser på lørdag. Arkivfoto

Kronprinsparret - her fotograferet i Musikkens Hus i Aalborg - uddeler Stjernedryspriser på lørdag. Arkivfoto

HOLSTEBRO:Kronprinsparrets Stjernedryspriser uddeles for at hædre og synliggøre to yngre danske kunstnere, som er på vej til at bryde igennem.

Og i år er de to nøje udvalgte modtagere af prisen og de dertilhørende 50.000 kroner musikeren Mathias Heise og tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter.

Det skriver det danske kongehus på sin hjemmeside.

Ifølge kongehuset modtager Heise, som er musiker og mundharpist, prisen for "sin musikalske indlevelsesevne, sin virtuositet på den kromatiske mundharpe og sin kunstneriske tilgang til egne kompositioner".

Det unge talent var i 2015 den første i Danmark til at blive optaget på Rytmisk Konservatorium med mundharpe som hovedinstrument.

Æstetik og respekt

Kronprinsparrets anden Stjernedryspris går til Johansen Skovsted Arkitekter "som en anerkendelse af deres insisteren på en æstetik i det almindelige og for deres respekt for og dialog med den natur, der omgiver deres arkitektur", lyder den fornemme begrundelse.

Tidligere har blandt andre "Voice Junior"-dommeren Oh Land og den fynske verdensstjerne MØ modtaget kronprinsparrets Stjernedryspris.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary uddeler Kronprinsparrets Priser 2016 lørdag den 8. oktober i Musikteatret Holstebro med Kåre Quist og Stéphanie Surrugue som værter, og hele showet transmitteres direkte på DR1 fra klokken 21.00.

Foruden Stjernedryspriserne uddeler kronprinsen og kronprinsessen også deres Kulturpris og deres Sociale Pris.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til den 48-årige kronprins og den 44-årige kronprinsesse.

Formålet med priserne er at synliggøre og anerkende en ekstraordinær præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.