Brønderslev

Talentklasse i engelsk

Samarbejde mellem Hedegårdsskolen og Brønderslev Gymnasium

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Privatfoto

BRØNDERSLEV:Heegårdsskolen og Brønderslev Gymnasium har oprettet en talentklasse, hvor folkeskole-elever får en smagsprøve på undervisningen på Brønderslev Gymnasium og HF. Det er Maiken Madsen fra Brønderslev Gymnasium og Esben Jacobsen fra Hedegårdsskolen, der står bag projektet.

Maiken Madsen og Esben Jacobsen har tidligere arbejdet sammen om et lignende projekt, hvor Maiken Madsen besøgte Hedegårdsskolen og gav 18 10. klasseelever en smagsprøve på, hvad der forventes af dem og undervisningsniveauet i en 1.g eller 1. hf-klasse.

Ved dette projekt går eleverne i 7. og 8. klasse og kommer fra Hedegårdsskolen, Toftegårdskolen og Søndergades Skole. Der deltager ca. 25 elever i talentprojektet, som de selv har tilmeldt sig. Marianne Vittrup og Stine Jensen, begge fra 8.a. på Søndergades Skole, har meldt sig til projektet for at blive bedre til engelsk fordi, de gerne vil bruge det i fremtiden.

- Jeg vil gerne være rejseguide og derfor er det vigtig jeg er god til engelsk, siger Marianne Vittrup.

- Jeg vil rigtig gerne til udlandet, enten for at arbejde eller som del af et studie i fremtiden, siger Stine Jensen.

Begge piger har klare tanker om, at de kan bruge talentprojektet til noget og er også helt enige om, at de bliver presset, men på en god og lærerig måde.

Eleverne fik indflydelse på, hvilket emne de skulle arbejde med, hvilket resulterede i, at Maiken lavede undervisningsforløbet ’City life’, som svarer til et typisk 1.g niveau. Emnet handler om New York. Generelt øver Maiken at læse, snakke, skrive og fremlægge med eleverne. Da hver ’time’ i dette projekt er tre timer lang, er det nødvendigt at variere undervisningen, og derfor inddrager Maiken flere forskellige aspekter. En time kan f.eks. starte med en øvelse, hvor det går ud på at snakke engelsk, herefter et oplæg om forskellige bydele i New York, hvor Maiken har et krav om, at eleverne skal bruge ét præsentationsværktøj i deres fremlæggelse.

Stine Jensen og Marianne Vittrup synes det er et spændende emne, og anderledes end hvad de har om i folkeskolen. I de kommende timer skal eleverne arbejde med sangtekster om New York, hvilket pigerne glæder sig til. Ved at inddrage flere forskellige genrer, kan Maiken give eleverne en større og mere fuldendt forståelse for emnet, New York.

Marianne Vittrup vil gerne gå på Brønderslev Gymnasium og HF, når den tid kommer, mens Stine stadig overvejer, hvor hun vil fortsætte sin uddannelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst