Udland

Taliban: Angreb var hævn for Muhammed-film

Taliban tager skylden for angreb på Camp Bastion, hvor to amerikanske soldater døde natten til lørdag.

Taliban: Angreb var hævn for Muhammed-film

Taliban-militsen har lørdag taget skylden for et angreb på Camp Bastion i Helmandprovinsen i det sydlige Afghanistan, hvor to amerikanske elitesoldater er blevet dræbt.

Flere andre soldater blev såret, men ingen af de 300 danske soldater på Camp Bastion kom noget til, da oprørere sent fredag affyrede morterer, granater og skudsalver mod basens lufthavn og den amerikanske lejr Camp Leatherneck.

- Formålet med angrebet var at ramme amerikanerne som hævn for antiprofet-filmen, siger den islamistiske oprørsgruppes talsmand Qari Yousuf til nyhedsbureauet Reuters.

USA's diplomatiske missioner i flere arabiske, asiatiske og afrikanske lande er de seneste dage blevet udsat for angreb og protester fra muslimske demonstranter, der raser over den amerikanskproducerede amatørfilm, som de mener fornærmer profeten Muhammed.

Ifølge den amerikanske tv-station Fox News blev 20 oprørere dræbt, da Isaf-soldaterne svarede igen på angrebet, som ødelagde en bygning, en hangar og flere fly.

Taliban-talsmanden hævder til gengæld, at en hel række amerikanere "og andre udenlandske besættere" mistede livet ved angrebet.

I forvejen havde Taliban udset sig Camp Bastion som mål, nu da den britiske prins Harry de næste fire måneder er udstationeret som helikopterpilot i Helmand og for en uge siden ankom til den britiske del af basen.

- Prins Harry var aldrig rigtig i fare, siger Isaf-talsmand Martyn Crighton ifølge Reuters.

Den 27-årige prins slap uden skrammer, og ifølge nyhedsbureauet PA opholdt Harry sig sammen med sin enhed i Apache-kamphelikoptere to kilometer fra basen.

Taliban har bebudet en massiv kampagne for at få ram på nummer tre i den britiske tronfølge, men en oprørstalsmand bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at lørdagens angreb intet havde med prinsen at gøre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.