Udland

Taliban har taget gidsler på turisthotel

Flere er blevet dræbt under et Taliban-angreb på et turisthotel i hovedstaden Kabul, oplyser politiet.

Taliban har taget gidsler på turisthotel

Nato-tropper forsøger sammen med afghansk politi at overmande en gruppe talibanere, der kort før midnat lokal tid angreb et turisthotel ved den afghanske hovedstad Kabul.

Flere meldes dræbt på et hotellet, der ligger i det populære turistområde Qargha Lake knap 10 kilometer vest for Kabul. Det oplyser politiet ifølge Reuters og AFP.

Adskillige civile bliver holdt som gidsler på hotellet - heriblandt kvinder og børn. Ifølge vagter på hotellet er der tale om tre angrebsmænd.

- På nuværende tidspunkt har politiet belejret hotellet, hvor en gruppe mennesker er samlet til en picnic eller et bryllup, siger Daoud Amin, som er vicepolitichef i Kabul, til AFP.

- Vi er meget forsigtige, for vi vil undgå store civile tab. Det er derfor, det tager så lang tid, siger politichef Mohammad Ayoub Salangi til CNN.

Derfor kan politiet heller endnu ikke oplyse om antallet af dræbte og sårede.

Hotellet blev angrebet sent torsdag aften lokal tid af en gruppe mænd bevæbnet med blandt andet maskingevær og granater. Blandt dem var mindst en selvmordsbomber, lyder meldingen fra det afghanske politi.

Den afghanske gren af Taliban har påtaget sig ansvaret for angrebet med den begrundelse, at rige afghanere og udlændinge bruger hotellet til at holde vilde fester op til fredagen, som er en religiøs helligdag.

Ifølge en talsmand for Taliban er der indledt angreb på to hoteller, men det afghanske myndigheder har indtil videre kun bekræftet det ene - Spozhmai Hotel.

Hotellet ligger ved Qargha-søen i et område, som er kendt for at tiltrække mange rige afghanere og udlændinge.

/ritzau/