Taliban indfører kønsopdeling på universiteterne

Undervisningen på de afghanske universiteter bliver kønsopdelt, bekræfter Taliban.

Det er stadig muligt for piger og kvinder at studere i Afghanistan efter Talibans magtovertagelse. Men undervisningen skal foregå kønsopdelt, understreger Taliban. (Arkivfoto).

Det er stadig muligt for piger og kvinder at studere i Afghanistan efter Talibans magtovertagelse. Men undervisningen skal foregå kønsopdelt, understreger Taliban. (Arkivfoto).

KØBENHAVN:Afghanske kvinder får lov til at studere på universitet, men der vil være forbud mod undervisning, hvor mænd og kvinder sidder i samme lokale.

Det oplyser Talibans fungerende minister for videregående uddannelser, Abdul Baqi Haqqani, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Efter at Taliban overtog magten i midten af august, lovede bevægelsen omverdenen, at den havde ændret sig siden 1990'erne, hvor gruppen senest styrede Afghanistan.

Dengang var det forbudt for piger og kvinder at uddanne sig.

- Folket i Afghanistan vil fortsætte deres videregående uddannelse i henhold til sharialoven, siger Abdul Baqi Haqqani ifølge AFP under en traditionel forsamling blandt ældre stammefolk.

Piger og drenge vil fortsat være adskilt på grundskoler og gymnasier, hvilket allerede var almindeligt, før Taliban overtog magten i Afghanistan.

Derudover siger Haqqani, at Taliban vil skabe "et fornuftigt og islamisk pensum, der er i overensstemmelse med islamiske, nationale og historiske værdier".

Taliban har endnu ikke offentliggjort deres regering. Bevægelsen siger, at den vil gøre det, når de udenlandske styrker forlader landet.

Taliban indledte en offensiv i maj, da vestlige styrker begyndte at trække sig ud af Afghanistan.

Det skete efter 20 års militær tilstedeværelse i landet.

Bevægelsen rykkede hastigt frem i løbet af sommeren og indtog 15. august Kabul som den sidste store bastion. Samtidig erklærede Taliban sejr over de afghanske regeringsstyrker.

Der opstod herefter kaos omkring lufthavnen i Kabul, da tusindvis af afghanere og udlændinge forsøgte - og stadig forsøger - at komme ud af landet.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.