Taliban sætter punktum for våbenhvile med blodigt baghold

Under våbenhvile forberedte Taliban et storstilet bagholdsangreb, fortæller leder af provinsråd.

I weekenden fejrede Taliban-soldater en våbenhvile i forbindelse med Eid al-Fitr, men onsdag har Taliban så angrebet i et stort baghold i provinsen Badghis. Foto: Noorullah Shirzada/Ritzau Scanpix

I weekenden fejrede Taliban-soldater en våbenhvile i forbindelse med Eid al-Fitr, men onsdag har Taliban så angrebet i et stort baghold i provinsen Badghis. Foto: Noorullah Shirzada/Ritzau Scanpix

Efter dage med våbenhvile er krigen tilbage på fuld styrke i Afghanistan.

Taliban har dræbt 30 afghanske soldater i et baghold og overtaget en militærbase i den vestlige provins Badghis, fortæller provinsens guvernør, Abdul Qafoor Malikzai.

Det er det første store angreb siden en kort våbenhvile i forbindelse med den festlige afslutning af den muslimske fastemåned, ramadanen. Våbenhvilen sluttede søndag.

Ifølge provinsguvernøren angreb Taliban to sikkerhedsposter tidligt onsdag.

Desuden stormede de en militærbase i Balamerghab, fortæller lederen af provinsrådet i Badghis, Abdul Aziz Bek, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Et stort antal Taliban-krigere kom fra forskellige retninger. Efter hårde kampe er 30 afghanske soldater dræbt, og Taliban har erobret basen, siger Abdul Aziz Bek.

15 Taliban-medlemmer blev dræbt i andre områder af provinsen natten til onsdag, fortæller Aziz Bek.

Taliban har ifølge provinsrådets leder benyttet de få dage med våbenhvile til at forberede angrebet i ro og mag.

Gruppen har ikke kommenteret angrebet.

Talsmand Naqibullah Amini fra politiet i Badghis bekræfter, at 30 soldater er dræbt. Han siger, at yderligere fire soldater blev dræbt i angreb ved sikkerhedsposter i området.

I provinsen Farah, der ligger længere mod syd på grænsen til Iran, er mindst 17 afghanske soldater dræbt, fortæller to provinsrådsmedlemmer ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

12 soldater blev dræbt i Taliban-angreb på to kontrolposter i distriktet Bala Buluk, mens fem andre blev dræbt ved et angreb på en kontrolpost i Jawand nær grænsen til Iran.

Taliban-krigerne kom fra den iranske side af grænsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.