Udland

Taliban smider syre i ansigtet på skolepiger

Vestlige uddannelser er bandlyst for unge kvinder, siger Taliban, som afskrækker med syreangreb.

Taliban smider syre i ansigtet på skolepiger

Oprørsbevægelsen Taliban har fundet på en ny grusom taktik for at forhindre unge kvinder i at tage en uddannelse: De kaster syre i ansigtet på pigerne.

I oktober fik to piger svære forbrændinger i ansigtet, efter at de var blevet udsat for et syreangreb i byen Parachinar i det nordlige Pakistan.

En lokal Talibanleder tager nu ansvaret for overfaldet, som har til formål at mærke de unge kvinder for livet og afskrække andre fra at tage en uddannelse. Det skriver CNN.

- Vi vil aldrig tillade, at pigerne i vores område tager en vestlig uddannelse, siger Qari Muhavia til den amerikanske tv-station.

- Hvis eller når vi finder en ung kvinde fra Parachinar, som går på universitetet for at tage en uddannelse, vil vi ramme hende på samme måde, så hun får svært ved at vise sit ansigt for andre, tilføjer Taliban-lederen.

Talibans voldelige kamp for at stoppe unge kvinder i Pakistan i at sætte sig på skolebænken fik international opmærksomhed i begyndelsen af oktober.

Her blev 15-årige Malala Yousufzai skudt i en skolebus i den tidligere Taliban-højborg Swatdalen som hævn for hendes kampagne for pigers ret til uddannelse. Malala blev skudt i hovedet, men overlevede, og hun forsøger nu at komme sig på et britisk hospital.

En lokal embedsmand fra det nordlige Pakistan oplyser til CNN, at Talibans syreangreb er oprørsbevægelsens seneste våben for at stoppe kvinderne i at uddanne sig.

Det nylige ætsende overfald i Parachinar skete, da 15 piger og drenge var på vej hjem fra universitetet. Ukendte "terrorister" stoppede køretøjet og smed syre i ansigtet på to piger og skød en dreng, fortæller embedsmanden Shahab Uddin.

Alle er "i live og uden for livsfare, men pigernes ansigter er slemt forbrændt", lyder det fra embedsmanden.

Taliban benytter sig jævnligt af syre-overfald til at straffe kvinder, hvis de for eksempel har bragt vanære over familien, skriver CNN.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.