Talls Ships Races fyldte busserne

Fremgang på næsten 70 procent for bybusserne i Aalborg, oplyser NT

The Tall Ships Races 2015 i Aalborg fyldte ikke kun havnekajen, men også busserne. Foto: Laura Thomsen <i>Foto: Laura Thomsen</i>

The Tall Ships Races 2015 i Aalborg fyldte ikke kun havnekajen, men også busserne. Foto: Laura Thomsen Foto: Laura Thomsen

AALBORG:Det var ikke kun de flotte sejlskibe, der tiltrak mange besøgende under The Tall Ships Races i Aalborg 1. til 4. august.

Busserne var også fyldt op.

I sammenligning med samme periode sidste år, oplevede NTs metrobusser og de øvrige bybusser en fremgang i antallet af rejser med rejsekort på hele 77 procent og en stigning i antal solgte kontantbilletter på 49 procent. Samlet giver det en fremgang i antallet af påstigninger på hele 68 procent i den weekend, hvor Tall Ships Races fandt sted.

Også fremgang for regionalbusser

Regionalbusserne og X Busserne havde en samlet fremgang i antallet af påstigninger på 15 procent i forbindelse med arrangementet.

Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som er formand for NT, glæder sig over, at så mange nordjyder valgte at lade bilen stå og tage bussen ind for at se skibene i Aalborg.

- I alle Tall Ships Races-dagene havde vi indsats ekstra busser på de mest populære ruter i Aalborg. Vi vidste, at der på visse tidspunkter ville komme et stort pres på midtbyen med biler og besøgende på havnen. Den kollektive trafik skulle være med til at mindske presset og medvirke til, at arrangementet forløb så let som muligt. Fremgangen i antallet af rejser viser, at busserne og buschaufførerne i høj grad tog deres del af slæbet, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.