Udland

Talsmand: Oprørere nægter at forlade Aleppo

Den russiske forsvarsminister siger, han vil forhandle med USA om tilbagetrækning af alle oprørere fra Aleppo.

SYRIA-CONFLICT Foto: Scanpix/George Ourfalian

SYRIA-CONFLICT Foto: Scanpix/George Ourfalian

Kommandanter for oprørere i den syriske by Aleppo vil ikke overgive sig til syriske regeringsstyrker i det østlige Aleppo, oplyser en talsmand.

De reagerer på, at Rusland tidligere lørdag erklærede sig rede til at forhandle med USA om, at alle oprørere trækkes ud af Aleppo.

- Jeg spurgte fraktionerne, og de sagde, "vi vil ikke overgive os", siger Zakaria Malahifji.

Han er talsmand for Fastaquim-fraktionen, der har base i Aleppo.

- De militære kommandanter i Aleppo siger, "vi vil ikke forlade byen, og at der ikke er noget problem med korridorer for civile, der kan tage afsted, men vi vil ikke forlade byen", forklarer han.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde tidligere lørdag, at man gerne sammen med USA vil sikre en tilbagetrækning af alle oprørere fra Aleppo.

Lørdag mødes højtstående embedsmænd fra EU og FN i Rom til en konference om Middelhavet. Her fylder borgerkrigen i Syrien en del af drøftelserne, skriver nyhedsbureauet AFP.

Diplomater ved konferencen advarer om, at forhandlinger er nødvendige for at sikre en varig fredsløsning for Aleppo og Syrien.

- Man kan vinde en krig, men man kan tabe freden, siger Federica Mogherini, EU's udenrigspolitiske chef.

- Hvem er interesseret i at vinde krigen i Syrien og få en pris, hvor landet er splittet, bevæbnet, fyldt med terrorister, isoleret af det internationale samfund?

Mogherini tilføjer, at hun ikke mener, at præsident Bashar al-Assads regime allerede har vundet kampen om Aleppo.

Ifølge oplysninger fra byen lørdag kontrollerer regeringshæren nu over halvdelen af den del af byen, der tidligere blev kontrolleret af oprørerne.

Staffan de Mistura, FN-udsending til Syrien-konflikten, er også i Rom, og han udtrykker bekymring over regeringshærens offensiv.

- Jeg håber ikke, at det her bliver en anledning for regeringen til at sige, at vi har vundet krigen, og at der derfor ikke er brug for forhandlinger, siger han.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst