Tamme ulve så godt som ude af Europa

Young Boys vandt uden problemer 3-0 i Herning efter en kamp, hvor FCM-lejren var rasende over et rødt kort.

Tamme ulve så godt som ude af Europa

FC Midtjylland må erkende, at defensive fejl straffes stenhårdt på den europæiske scene, og at mulighederne for at gå videre til Europa Leagues gruppespil er minimale, tæt på ikke-eksisterende.

Midtjyderne tabte 0-3 hjemme til Young Boys fra Schweiz, og hvis ikke en kontroversiel situation sidst i kampen får et efterspil, ligner returen noget, der blot skal overstås.

På et halvtomt stadion med 4522 tilskuere i Herning var det ikke mindst den argentinske angriber og absolutte stjernespiller hos Young Boys, Raul Bobadillo, der voldte midtjyderne problemer. Men danskerne inviterede også indenfor.

Allerede efter to minutter gled anfører Kristian Bak på det fugtige græstæppe, og det var Bobadillo centimeter fra at straffe. Hans skud ramte stolpen.

Tre minutter før pausen klokkede midtjyderne i det igen. Både den argentinske back Santiago Villafane og Kristian Bak var mærkeligt passive på kanten af feltet.

Det udnyttede Bobadillo til at spadsere ind på midten og stille og roligt placere bolden i fjerneste hjørne til schweizisk 1-0-føring.

Det gav det perfekte udgangspunkt for gæsterne, der kunne passe på i egen ende og slå kontra. Det var meget tæt på endnu en scoring, da Emmanuel Mayuka slap helt fri. FCM-keeper Jonas Lössl parerede.

Et kvarter før tid kom så kampens dramatiske højdepunkt.

Her blev Morten "Duncan" Rasmussen udvist, og hele FCM-bænken var rasende. Hverken angriberen selv eller resten af holdet havde nemlig set, at Rasmussen havde fået et gult kort allerede i minuttet efter, han kom på banen.

Så da FCM-angriberen blev først præsenteret for et gult kort, og lige efter et rødt kort vakte det harme hos midtjyderne, og direktør Claus Steinlein gik straks i diskussion med Uefa-repræsentanterne på stadion.

Young Boys-angriberen Alexander Farnerud udnyttede uroen på banen og passiviteten i det midtjyske forsvar og scorede til 2-0 for gæsterne. Danskerne var knockoutet totalt, og Moreno Costanzo sendte i realiteten Young Boys i gruppespillet med sin 3-0-scoring.

Young Boys-danskeren Michael Silberbauer fik de sidste seks minutter i Herning.

Lige efter kampen sagde FCM-lejren, at den vil nedlægge protest mod det røde kort, men med de efterfølgende oplysninger om det første gule kort til Morten "Duncan" Ramussen, har lejren valgt at vente med at træffe en beslutning til fredag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.