Tamme ulve så godt som ude af Europa

Young Boys vandt 3-0 i Herning, før Duncan på mystisk vis så rødt

Morten 'Duncan' Rasmussen så rødt for FC Midtjylland. Han var sekunder forinden blevet præsenteret for et gult kort, og episoden skabte store protester. Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Morten 'Duncan' Rasmussen så rødt for FC Midtjylland. Han var sekunder forinden blevet præsenteret for et gult kort, og episoden skabte store protester. Foto: Scanpix Scanpix Denmark

HERNING:FC Midtjylland må erkende, at defensive fejl straffes stenhårdt på den europæiske scene, og at mulighederne for at gå videre til Europa Leagues gruppespil er minimale, tæt på ikke-eksisterende.

Midtjyderne tabte 0-3 hjemme til Young Boys fra Schweiz, og hvis ikke en kontroversiel situation sidst i kampen får et efterspil, ligner returen noget, der blot skal overstås.
På et halvtomt stadion med 4522 tilskuere i Herning var det ikke mindst den argentinske angriber og absolutte stjernespiller hos Young Boys, Raul Bobadillo, der voldte midtjyderne problemer. Men danskerne inviterede også indenfor.
Allerede efter to minutter gled anfører Kristian Bak på det fugtige græstæppe, og det var Bobadillo centimeter fra at straffe. Hans skud ramte stolpen.
Tre minutter før pausen klokkede midtjyderne i det igen. Både den argentinske back Santiago Villafane og Kristian Bak var mærkeligt passive på kanten af feltet.
Det udnyttede Bobadillo til at spadsere ind på midten og stille og roligt placere bolden i fjerneste hjørne til schweizisk 1-0-føring.

Mystisk rødt kort

Det gav det perfekte udgangspunkt for gæsterne, der kunne passe på i egen ende og slå kontra. Det var meget tæt på endnu en scoring, da Emmanuel Mayuka slap helt fri. FCM-keeper Jonas Lössl parerede.

Et kvarter før tid kom så kampens dramatiske højdepunkt.
Her blev Morten Duncan Rasmussen på mystisk vis vist ud.
FCM-angriberen blev først præsenteret for et gult kort, og siden valgte den russiske dommer Aleksei Lebedev at sende ham helt ud. Tilsyneladende for to gule kort.
Da Duncan i forvejen var helt ustraffet, vakte det harme hos midtjyderne og direktør Claus Steinlein gik straks i diskussion med Uefa-repræsentanterne på stadion.
Young Boys-angriberen Mayuka udnyttede uroen på banen og passiviteten i det midtjyske forsvar og scorede til 2-0 for gæsterne. Danskerne var knockoutet totalt, og Moreno Costanzo sendte i realiteten Young Boys i gruppespillet med sin 3-0-scoring.
Young Boys-danskeren Michael Silberbauer fik de sidste seks minutter i Herning.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.