Tandlæger skrotter ikkekritiske behandlinger i tre måneder

Frem til 30. juni bliver ikkekritiske tandlægebesøg lagt på is for at dæmme op for spredning af corona.

Nogle tandlæge-aftale er aflyst for at sikre mindst mulig spredning af coronavirus. Det oplyser Tandlægeforeningen. (Arkivfoto)

Nogle tandlæge-aftale er aflyst for at sikre mindst mulig spredning af coronavirus. Det oplyser Tandlægeforeningen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:De næste tre måneder vil tandlæger ikke udføre behandlinger, der ikke er kritiske. Det oplyser Tandlægeforeningen til TV2. Foreningen bekræfter det til Ritzau.

Beslutningen er truffet, efter at Tandlægeforeningen fik en instruks fra Sundhedsstyrelsen tirsdag morgen. Tiltaget sker for at inddæmme spredning af coronavirus.

I første omgang er de kritiske tandlægebehandlinger defineret som "en aktivitet, der er nødvendig for i betydelig grad at styrke, opretholde eller hindre en forværring af et konkret individs sundhed, funktionsniveau, livskvalitet eller arbejdsevne."

Tirsdag arbejderne tandlægerne på at finde ud af præcis, hvilke behandlinger der skal aflyses eller udskydes. Herunder hvordan det kommunikeres til patienterne.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad vil stoppet for ikkekritiske behandlinger løbe til 30. juni.

De tandlægepatienter, der står med et akut behov for behandling, men som er konstateret smittet med corona, får udskudt deres behandling.

De kan få deres tandlægebehandling, når de har været uden symptomer i to dage, skriver Vejle Amts Folkeblad.

I en meddelelse fra Tandlægeforeningen oplyser formand Susanne Kleist, at patienter, der er i tvivl om, hvorvidt deres aftale er aflyst, kan ringe til deres tandlæge.

- Det er nogle drastiske tiltag, som vil få betydning for mange menneskers tandsundhed, siger hun i meddelelsen.

- Men vi har selvfølgelig forståelse for, at myndighederne i den nuværende coronavirus-epidemi må gøre alt, hvad de kan for at begrænse smitten.

- Er man i tvivl, om man skal møde op hos tandlægen, kan man ringe til sin tandlæge.

Det er ikke kun tandlæger, der har prioriteret nogle behandlinger fra. Sundhedsstyrelsen og regionerne har tidligere oplyst, at der vil blive aflyst operationer, som er ikke er kritiske for patienternes ve og vel.

Derudover har regeringen sat behandlingsgarantien ud af kraft.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.