Tango-toner i Hune

Musikladen i Hune får besøg af argentinsk tango-orkester.Arkivfoto
30. september 2016 09:47

Søndag eftermiddag inviterer Musikladen i Hune til tango-koncert med det argentinske band Sexteto Andiamo fra Buenos Aires kommer på besøg.

De sydamerikanske gæster vil tage publikum med på en musikalsk færd gennem svingende tangovalse, og bandet er sin anden europaturné.

- Publikum skal ikke være dansere for at deltage. Det er både plads til at lytte og se, siger Trygve Engen fra Tango Aalborg, som har været med i arrangørgruppen.

Som noget ekstra er der tilføjet en indføring i tango historie og kultur lige før koncerten. Mange kender kun tangoen som begreb eller fra dans.

- Samlet har tangoen mange spændende og sjove karakteristika. Blev den født i bordellerne i Buenos Aires og har den sit eget slang? Hvordan sikrer man rytmen i et orkester uden trommer? Hvorfor er der ofte to forskellige takter i tango, spørger Trygve Engen.

Orkesterets drivende kraft og leder er italienske Luigi Coviello, som er både komponist og kreativ bassist med helt egen stil. Der er i øvrigt dansk deltagelse ved Stine Helkjær Engen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...