Lokalpolitik

Tanken om café lever

- Lad os få idéerne på bordet, foreslår udvalgsformand

Fra venstre Maika Wissing Nikolajsen, Miriam Højholt og Jonas Palmstrøm, der stod bag sidste års studentercafé. Maika Wissing Nikolajsen har lyst og energi til at arbejde videre med caféidéerne.

Fra venstre Maika Wissing Nikolajsen, Miriam Højholt og Jonas Palmstrøm, der stod bag sidste års studentercafé. Maika Wissing Nikolajsen har lyst og energi til at arbejde videre med caféidéerne.

Den sidste weekend i november sidste år stablede tre unge en studentercafé på benene. To af dem går i gymnasiet og har et stort lektiepres, så de har ikke kræfter til andet lige nu. Men Maika Wissing Nikolajsen har ikke opgivet tanken om en studentercafé af mere varig karakter. - Jeg har lyst og energi til at fortsætte. Med 600 glade gæster i løbet af to aftener synes jeg, at studentercaféen blev en for stor succes til, at jeg kan stoppe her, udtaler Maika Wissing Nikolajsen. - Succesen og vore erfaringer bør bruges, mener hun. De to caféaftener forløb roligt og helt uden negative episoder. - På intet tidspunkt var det nødvendigt at tysse på nogen. Det havde vi ellers forventet, når unge og alkohol mødes, smiler Maika Wissing Nikolajsen. De unge snakkede og hyggede sig og blev grebet af det, der foregik på scenen. Der blev taget godt imod alle optrædende - også de, der læste op af egne digte. En varig studentercafé får man ikke lige med et fingerknips, erkender hun. - Flere har tilkendegivet, at vi skal have en fast studentercafé, men gælder det også efter fire måneder? Vi har brug for kommunal støtte, men kommunen vil naturligvis ikke investere i noget, som bare er tomt og ikke bliver brugt efter få måneder. - Tankerne om en studentercafé lever i bedste velgående, men i første omgang prøver vi bare idéerne af. Den første studentercafé blev afviklet i nu lukkede banklokaler midt i gågaden, i Danmarksgade 64. - Vi er taknemmelige for, at Danske Bank ville låne os disse lokaler. Det er afgørende med en neutral og meget central placering, og vi synes selv, at vi fik gjort lokalerne meget uformelle og hyggelige. - Men der kommer jo ikke nogen og hjælper med at rydde op dagen efter. Jeg ved ikke, hvor mange timer vi tre har brugt, men det er mange, fortæller Maika Wissing Nikolajsen. Formanden for børne- og ungdomsudvalget, Paul Rode Andersen (SF) havde taget imod invitationen til politikerne og siger selv, at han havde en rigtig dejlig aften med hygge og musik i studentercaféen - også selvom det er flere årtier siden, at han tilhørte målgruppen. Han kunne se, at der er et behov. - I SF har vi talt om, at Maskinhallen er et meget fleksibelt sted, hvor der efter vores vurdering godt kunne indrettes café. Der er scene og mulighed for at skabe en god stemning. Den løsning burde være økonomisk overkommelig, vurderer Paul Rode Andersen. - På nuværende tidspunkt kan jeg slet ikke udtale mig på børne- og ungdomsudvalgets vegne. Vi har ingen penge på budgettet til en café af den type, men vi vil da meget gerne i dialog med de unge. Lad os endelig få idéerne på bordet.

Forsiden