Tarok-instruktøren Bjarup Riis er bange for heste

Det bliver ikke instruktøren, der indfanger hesten, hvis den slipper løs under indspilningerne til "Tarok".

Tarok-instruktøren Bjarup Riis er bange for heste

Instruktøren Anne-Grethe Bjarup Riis går den 15. april i gang med at indspille filmen "Tarok", der ud over mennesker også har en hest i hovedrollen.

Men selvom filmen har et firbenet omdrejningspunkt, så indrømmer instruktøren, at hun ikke er helt vild med de store dyr.

- Jeg er lidt bange for heste. Jeg har gået til ridning og sådan noget, men jeg har respekt, vil jeg sige. Det er jo nogle kæmpestore dyr. Vi har sikkerhed og stunts og alt muligt på, fortæller instruktøren.

Hun kommer mest til at koncentrere sig om de menneskelige præstationer i filmen, der handler om travhesten Tarok og familien Laursen fra Skive, der satsede alt på deres drøm.

- Jeg skal heldigvis mest stå for skuespillerne, og så har vi nogle hestekyndige til at tage sig af dyrene, fortæller hun.

Da hun fik muligheden for at instruere filmen, var hun ikke i tvivl. Det var en historie, hun bare måtte fortælle.

- Vi fortæller en historie om en familie, der tror på en drøm, og som tror på, at hvis de knokler løs og tør, så skal det nok lykkes. Den handler om sammenholdet i en fantastisk familie over tre årtier.

Efter succesen med "Hvidstengruppen" har hun for alvor fået blod på tanden som instruktør. Og hun glæder sig kun over publikums forventninger til historien om den berømte hest, der samlede hele nationen.

- Det er ikke et pres, det er et skulderklap. Og det giver mig mod til at tro mere på mig selv, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.