Tavs terrordømt skadede sig selv

31-årige Munir Awad har været tavs under hele terrorsagen. Det har skadet hans sag.

Tavs terrordømt skadede sig selv

Det hjalp ikke den 31-årige Munir Awad, at han under terrorsagen mod fire svenske mænd valgte ikke at forklare sig i retten.

Da de fire mænd mandag formiddag blev kendt skyldige i at planlægge terror mod JP/Politikens Hus, kom retsformand Katrine B.B. Eriksen nemlig ind på netop den del af sagen.

Retsformanden fortalte, at retten mener, at med de øvrige oplysninger i sagen burde Munir Awad, der har nægtet sig skyldig, at have interesse i at forklare sig om, hvordan tingene hang sammen, hvis han ikke var med i et terrorplot.

I stedet har han valgt at tie hele vejen igennem. Og det belaster ham i forhold til skyldsspørgsmålet.

Munir Awad har før været tilbageholdt i forbindelse med mistanke om terrorisme. Den ene gang var ved den somaliske grænse, og den anden gang var i Pakistan.

Ingen af gangene er Munir Awad blevet retsforfulgt, og han er derfor blevet løsladt igen. Derfor har han været på fri fod til at kunne deltage i planlægningen af et terrorangreb på JP/Politikens Hus.

Det er dog ikke alene Awads tavshed, som har fået ham dømt. For det første var han til stede i lejligheden i Herlev, da mændene blev anholdt, og for det andet peger meget på, at han har været med i planlægningen.

Hans fingeraftryk var blandt andet på den pose med plastikstrips, som blev fundet i bagagerummet på mændenes bil. Stripsene skulle angiveligt bruges til at bagbinde mændenes ofre.

Desuden har den svenske efterretningstjeneste Säpo overvåget den 39-årige Sahbi Zaloutis lejlighed i Järfälla ved Stockholm og konstateret, at Awad har været til stede, mens terrorangrebet blev planlagt.

Endelig er der blevet hævet store pengebeløb fra Awads bankkonto, umiddelbart inden mændene rejste til Danmark.

/ritzau/