Taxa-beslutning sparket til hjørne

Udvalg udskød igen at tage stilling til nye taxaer under DanTaxi

Plads til to taxaer til - men endnu ingen bevilling. Arkivfoto: Bo Lehm

Plads til to taxaer til - men endnu ingen bevilling. Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:- Jeg oplever, at vi har behov for flere taxaer på Mors, og jeg synes, vi skal give de to ansøgte bevillinger her og nu i stedet for at blive ved med at udsætte sagen, til der foreligger en ny taxalov. Jeg tror ikke, vi opnår noget ved at vente, tværtimod.

Sådan siger Poul Kristensen (DB). I sidste uge udsatte udvalg for teknik og miljø for tredje gang i dette efterår/vinter ansøgningen fra DanTaxi Nykøbing fra september om to ekstra bevillinger til taxakørsel.

Som det fremgår, stemte Poul Kristensen imod udsættelsen. Han mener, at det vil blive lettere at opretholde det antal hyrevognsbevillinger, som er optimalt for Mors, hvis man har givet bevillingerne, inden den nye lov træder i kraft.

Det tror Viggo Vangsgaard (S), fungerende udvalgsformand, derimod ikke på.

- Vi havde håbet, at Folketinget kunne få loven på plads, men finansloven kom i vejen. Flertallet synes, det vil give problemer, hvis vi vedtager to ekstra bevillinger nu, hvor vi er tæt på at skifte udvalg og tæt på at få en ny lov, hvis indhold vi ikke kender. Lad os nu se, hvordan reglerne bliver først, siger Viggo Vangsgaard.

Der har været klager fra kunder over, at de ikke har kunnet få en taxa i Nykøbing på forskellige tidspunkter af døgnet. NT - Nordjyllands Trafikselskab - har udstedt bøder til DanTaxi for ikke at have kørt bestilte ture for NT. Omvendt har konkurrenten Morsø Taxi og Turisttrafik, der til nytår flytter sit hovedkvarter til Nykøbing fra Vejerslev, i et høringssvar tilkendegivet, at der er taxabiler nok på Mors, hvis DanTaxi ellers formår at tilrettelægge sin kørsel bedre.

Men der kommer altså ikke flere taxaer på gaden til den kommende tids julefrokoster.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.