Taxaer beholder skolekørsel

I 11. time valgte Morsø Kommune at forlænge aftale med Morsø Personbefordring for skoleåret 2016-2017

Carsten Tolbøll
Morten Noesgaard (th), formand for Morsø Personbefordring, og Rasmus Rosenkrantz hilser den ændrede politiske beslutning velkommen.Foto: Peter Mørk.
Morsø 7. januar 2016 08:36

MORS: Også i det næste skoleår vil det være lokale taxavognmænd, der står for for kørslen med skolebørn og unge under kommunal uddannelse på Mors. Lige før deadline valgte kommunens ledelse at forlænge aftalen med foreningen Morsø Personbefordring, der består af øens ni taxavognmænd, så den foreløbig omfatter skoleåret 2016-2017.

- Det har kolossal betydning for vores omsætning og levebrød. Hvis vi ikke beholder denne del af den offentlige kørsel på Mors, vil der skønsmæssigt kun være basis for to taxaer på Mors. Skolekørslen plus de ture, der falder i forlængelse af den i ferier med mere, udgør nok 60 procent af det, vi har at køre med. Så vi er meget tilfredse med, at kommunen har sadlet om i denne sag, siger Rasmus Rosenkrantz, der er formand for Dantaxi Nykøbing, der har ni taxabevillinger på Mors.

Om den nye beslutning siger udvalgsformand Meiner Nørgaard (DF):

- Vi gør brug af muligheden for at forlænge den nuværende ordning. Så har vi hele 2016 til at få lavet en ordentlig analyse af, hvorledes kørslen skal organiseres fra sommeren 2017 og frem. Det er klart, at vi gerne vil være med til at sikre, at de erhvervsdrivende på Mors har et grundlag at drive virksomhed på, men vi er også nødt til at se på omkostningerne, siger Meiner Nørgaard.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...