Taxichauffører ruster sig med dom over Uber-chauffører

Dansk Taxi Råd er med fredagens dom blevet bekræftet i deres antagelse af, at Uber driver taxikørsel.

taxa taxi Foto: Free/Colourbox

taxa taxi Foto: Free/Colourbox

I Dansk Taxi Råd er man med fredagens dom fra Københavns Byret blevet bekræftet i sin opfattelse af, at selskabet Uber driver taxikørsel og ikke blot samkørsel, sådan som selskab og chauffører hævder.

- Sagen er, at Københavns Byret nu har konstateret, at de seks Uber-partnere har kørt taxikørsel. Det har været vores vores opfattelse hele tiden. Og det er vi glade for, at Københavns Byret har bekræftet os i, er rigtigt, siger direktør i Dansk Taxi Råd Trine Wollenberg.

I Københavns Byret er seks Uber-chauffører fredag idømt bøder på mellem 2000 og 6000 kroner for pirattaxikørsel.

Og den dom vil Dansk Taxi Råd, der har ført massiv kampagne mod Uber, bruge til at gå benhårdt efter at få indstillet Ubers aktiviteter i Danmark.

- I forhold til selve virksomheden Uber kan vi helt sikkert bruge dommen til - og det kan politiet også bruge dommen til - at stoppe endnu flere Uber-biler. Vi håber selvfølgelig, at Uber nu tager dommen til efterretning og ophører med deres Uber Pop-produkt i Danmark, siger Trine Wollenberg.

Også i fagbevægelsen forventer man, at dommen betyder, at der bliver sat hårdt ind mod selskabet, som LO håber nedlægger sine aktiviteter i Danmark.

Sker det ikke, håber LO dog, at der fra politisk hold bliver fokuseret på at gå efter selskabet frem for "den lille mand", som chaufførerne symboliserer.

– Det her er en dom, der stadfæster, at vi lever i en retsstat. Og nu har jeg en forventning om, at staten også vil gå efter Uber. Jeg ved godt, at man har dækket sig ind under, at det her er en samkørselsapp. Men det er det ikke. Det her er hardcore business, siger LO's formand, Lizette Risgaard.

Trafikstyrelsen har allerede lagt sag an mod Uber. Den sag afventer, at den første sag mod en Uber-chauffør i Danmark er endeligt afsluttet. Nok er der faldet dom mod seks chauffører, men de har mulighed for at anke dommene til landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.