Erhverv

TDC: Konsortium fremsætter nyt købstilbud

TDC-aktionærerne kan få 50,25 kroner per aktie, hvis tilbud fra konsortium accepteres. Bestyrelse nikker ja.

(ARKIV) TDC kan snart få ny ejer i form af et konsortium bestående af tre pensionskasser og Macquarie. Foto: Scanpix/Torkil Adsersen

(ARKIV) TDC kan snart få ny ejer i form af et konsortium bestående af tre pensionskasser og Macquarie. Foto: Scanpix/Torkil Adsersen

TDC kan være kommet tættere på et salg, efter at et konsortium bestående af PFA Pension, PKA Pension, ATP og investeringsbanken Macquarie har hævet deres bud på selskabet.

Konsortiet erklærer sig ifølge en pressemeddelelse fra TDC villig til at betale 50,25 kroner per aktie.

Det er en smule højere end det forrige bud, der lød på 48 kroner per aktie.

Det er samtidig hele 25,6 procent mere end aktiekursen 31. januar - dagen før TDC offentliggjorde nyheden om, at man ville købe MTG Nordics.

Tilbuddet er imidlertid betinget af, at man opnår en ejerandel på mindst to tredjedele af selskabet, og at købet af MTG Nordics annulleres.

TDC's bestyrelse har anbefalet at sige ja til tilbuddet på trods af, at man altså havde besluttet sig for at forfølge en helt anden strategi, hvor man selv ville til at levere tv-indhold.

Konsortiet har tidligere meldt ud, at man i stedet ville gøre TDC til en endnu stærkere leverandør af fibernet- og mobilinfrastruktur.

Og det gentages i en pressemeddelelse, som er udsendt mandag eftermiddag.

- Konsortiets strategi vil være, at TDC’s samlede fastnet og mobilnetværk åbnes for alle telekommunikationsvirksomheder og -udbydere for derved at skabe øget konkurrence til fordel for privat- og erhvervskunder i hele Danmark.

- For at opnå dette dannes en ny, uafhængig forretningsenhed med fokus på at udvikle og forvalte TDC's telekommunikationsnetværk, står der i pressemeddelelsen.

Sammenlagt svarer tilbuddet til en pris på TDC på 40,8 milliarder kroner.

Tilbuddet bliver fremsat til de nuværende aktionærer, når Finanstilsynet har godkendt tilbudsdokumentet.

Nyheden om det nye købstilbud har sendt TDC-aktien i vejret med 13,11 procent i løbet af mandagen. Den handles nu i kurs 49,35.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst