TDC's aktier stiger efter rygter om amerikansk bejler

Rygter siger, at kapitalfond arbejder på at købe TDC. Det er usandsynligt men ikke umuligt, siger analytiker

Tekniker 2 Foto: Free/Tdc

Tekniker 2 Foto: Free/Tdc

Teleselskabet TDC's aktier stiger markant fredag morgen efter rygter om, at en amerikansk kapitalfond er interesseret i at købe selskabet. Det giver aktierne et kurshop fra start på 6,2 procent til 35 kroner per aktier.

Ifølge erhvervsmediet Børsen skulle der allerede være hyret en rådgiver i USA og Danmark for at arbejde på overtagelsesplanerne. Børsen fortæller ikke hvilken kapitalfond, der skulle være tale om. Børsen nævner dog fonden Apollo.

- Nogen tror på det, for aktien stiger. Men kigger man på den klassiske måde, kapitalfonde arbejder på, så giver det ikke så meget mening.

- TDC har jo været igennem møllen, hvor de har effektiviseret, skrællet omkostninger og skåret forretningen til, siger TDC-analytiker hos Sydbank Morten Imsgard om rygterne.

Han mener dog ikke, at det er fuldkomment umuligt, at der skulle være noget om snakken.

TDC er bundet på hænder og fødder af sin omkring 26 milliarder kroner store gæld. Kunne en kapitalfond skyde penge ind, ville det give muligheder for at skabe værdi via nye strategiske muligheder i TDC, der grundet gælden ikke er mulige nu.

- Derudover, så er vi i en verden, hvor alle desperat jagter afkast på grund af de lave renter. Pengene brænder i lommen på alle de her fonde.

- Så man er nok villig til at påtage sig mere risiko, end man var før, når det kommer til investeringer. Specielt hvis alternativet er at have pengene stående til negative renter i sikre statsobligationer, siger Morten Imsgard.

Det bliver dog ikke let at købe TDC. Siden børsnoteringen i 2010, hvor selskabet sidste gang forlod et kapitalfondsejerskab, er aktionærbasen vokset.

Selskabet har over 44.000 forskellige aktionærer og blot to, der ejer mere end fem procent.

- Man bliver nødt til at lægge en præmie på omkring 30 procent i forhold til aktiekursen, hvis du skal lokke bestyrelsen til at bakke op om et bud.

- Og det bliver man nødt til, hvis man skal have alle de her små aktionærer til at sælge, siger Morten Imsgard.

Det vil betyde en pris på omkring 34 milliarder kroner for selskabet.

TDC blev i 2006 solgt til fem kapitalfonde for omkring 70 milliarder kroner.

/Ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst