Team Danmark-chef før VM-finale: Slott er rollemodel

Lone Hansen glæder sig over, at den mangeårige støtte til VM-håbet har båret frugt.

Sara Slott Petersen er onsdag eftermiddag med i finalen på 400 meter hæk ved VM i atletik i Beijing.

Den præstation vækker begejstring hos eliteorganisationen Team Danmark.

- Sara skriver historie med sin præstation ved VM, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen, i en pressemeddelelse.

28-årige Sara Slott Petersen har i de seneste måneder forbedret sig markant i sin disciplin. Det kulminerede, da hun i begyndelsen af juli satte nordisk rekord i tiden 53,99 sekunder.

Ved VM i Kina var hun tredjehurtigst i semifinalerne.

- Atletik er en af de sportsgrene, hvor atleterne ofte først topper i en relativt sen alder efter mange år i den internationale konkurrence.

- Team Danmark har i tæt samspil med Dansk Atletik Forbund støttet Sara gennem de sidste 13 år, og Sara har udviklet sig i hele perioden.

- Det er fantastisk, når det lykkes at ramme verdenstoppen, og Sara har vist, at det kan lade sig gøre at gå hele vejen sportsligt uden at glemme de øvrige facetter af livet, det der netop er kernen i den danske model, siger Lone Hansen.

Sara Slott Petersen blev for snart to år siden mor til en søn. Alligevel har hun været i stand til at fortsætte karrieren på topplan.

Dermed har hun ligesom andre danske kvindelige eliteudøvere som roerne Juliane Elander, Anne Lolk og Fie Udby og håndboldspilleren Louise Svalastog formået at kombinere rollen som mor med en karriere på topplan.

- Sara er rollemodel og viser, at det er muligt at balancere elitesporten med et liv uden for træningsanlæggene.

- Men det er ikke en selvfølge, og vi skal blive ved med at skabe rammer, så det at være topatlet kan være i fokus i så lang en periode, som er nødvendig for sportsgrenen og disciplinen.

- Jeg tror, at vi ved OL næste år har flere kvinder, der ligesom Sara er mødre og meget rutinerede atleter på højt internationalt niveau, siger Lone Hansen.

Sara Slott Petersen løber VM-finale onsdag klokken 14.10.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.