Team Danmark: Grundigt banehold har fortjent medalje

En professionel og detaljeret forberedelse var vejen til baneholdets OL-medalje, lyder det fra Team Danmark.

CYCLING-TRACK-OLY-2016-RIO-PODIUM Foto: Scanpix/Odd Andersen

CYCLING-TRACK-OLY-2016-RIO-PODIUM Foto: Scanpix/Odd Andersen

Det danske banelandshold i cykling vandt fredag aften en bronzemedalje i 4000 meter holdforfølgelse, og det vækker stor glæde i Team Danmark.

Direktør Lone Hansen mener, at medaljen er et udtryk for den næsten perfektionistiske forberedelse, som holdet har haft.

- Det er så fortjent, de vinder en bronzemedalje, siger Lone Hansen med tryk på ordet "så".

- Der er blevet arbejdet intenst med at optimere hver eneste lille detalje. Helt ned til hvilke strømper, der giver mindst vindmodstand.

- Holdet er oppe mod et felt, der har langt flere ressourcer til rådighed, men holdet og staben omkring det har konstant haft modet til at udfordre den måde, de arbejder på, for at finde de sidste detaljer. Det er forbilledligt arbejde af ryttere og trænere, siger Lone Hansen.

Baneholdet har fået fremstillet nye specialdesignede cykler, hjelme og en fantomdragt forud for OL.

Team Danmarks formand, Frank Jensen, hæfter sig ved, at der er tale om et meget ungt banehold, som kun bliver bedre med tiden.

- Det er et fantastisk resultat i banecyklingens paradedisciplin. Jeg ved, at holdet har forberedt sig enormt grundigt gennem lang tid. De har kørt meget stærkt til træning på det seneste og har haft høje forventninger til sig selv.

- Men derfra og til at udløse dem til OL-medalje er der naturligvis meget langt. Det er ganske enkelt imponerende, at de kan levere så forrygende et resultat med så unge raketter. Det lover virkelig godt for fremtiden, siger Frank Jensen.

26-årige Rasmus Quaade var henvist til tribunen i bronzekampen, og derfor var 24-årige Lasse Norman Hansen alderspræsident på det danske mandskab.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.