Team Danmark: Løchte er den største overraskelse i 2012

Michael Andersen udpeger Frederik Løchte Nielsens Wimbledon-triumf som den største overraskelse i 2012.

Team Danmark: Løchte er den største overraskelse i 2012

Frederik Løchte Nielsens sejr i double ved Wimbledon er årets største overraskelse, hvis det står til Team Danmark-direktør Michael Andersen.

Den danske tennisspiller havde aldrig vundet en eneste kamp på ATP-niveau, før han i sommer pludselig vandt grand slam-turneringen sammen med sin britiske makker Jonathan Marray.

- Det er årets største sportslige overraskelse. Det glæder mig utrolig meget, for han er en utrolig sympatisk fyr og har kæmpet meget for det, siger Michael Andersen.

- Frederik er en flot repræsentant for sporten, han hviler meget i sig selv og glæder sig over spillet og træningen. Han fortjener den succes, selv om den kommer sent i karrieren.

- Det er den slags præstationer, der gør det fascinerende at arbejde med sporten, siger Michael Andersen.

Danmark har haft et fremragende sportsår, hvor Team Danmark har registreret 28 guldmedaljer, 30 af sølv og lige så mange af bronze.

Ved sommerens OL i London var det de danske roere, badmintonspillere og sejlere, der bidrog med mest metal. Derudover vandt skeetskytten Anders Golding og Lasse Normann Hansen i banecykling en medalje hver.

- Vi deltog i 17 af de 26 sportsgrene ved OL, og det er i sig selv flot af en lille nation. I 13 sportsgrene var vi i top-otte - altså med helt fremme, og det er unikt.

- Det er det bedste OL-resultat nogensinde, og vi var bedst i Skandinavien og vandt flere medaljer end Norge, Sverige og Finland. Det er aldrig sket før, siger Michael Andersen.

Også atleter uden for Team Danmark-regi har gjort det godt i 2012, bemærker man hos Danmarks Idræts-Forbund, der har registreret 108 medaljer - 20 mere end Team Danmark.

- Det er vigtigt at fremhæve, at der fortsat vindes medaljer i idrætsgrene, som ikke støttes af Team Danmark og dermed har et sparsomt økonomisk råderum til elitearbejdet, siger elitechef i DIF, Jesper Frigast.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.