Team Danmark venter med at evaluere svømme-kiks ved OL

Der var høje forventninger og målsætning om medaljer i dansk svømning ved OL, men indtil videre er det kikset.

Frank Jensen Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

Frank Jensen Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

Det var en tårevædet Rikke Møller Pedersen, som udtrykte dyb skuffelse over sit kiks i OL-finalen i 200 meter bryst natten til fredag dansk tid.

Her blev det kun til en ottendeplads for verdensrekordholderen, og indtil videre har de øvrige danske svømmere heller ikke opnået medaljer i de finaler, som de er havnet i.

Målsætningen var ellers medaljer for dansk svømning ved legene i Rio, men endnu vil Team Danmark-formand Frank Jensen ikke fælde dom over svømmerne.

- Nu har vi stadig atleter, der skal i kamp. Vi gør ikke vores endelige stilling op, før vi ser det samlede resultat for svømning.

- Og så evaluerer vi resultaterne sammen med svømmeforbundet og vores eksperter i Team Danmark, siger Frank Jensen.

Han har fulgt svømningen fra nærmeste hold i Rio og antyder, at der måske er noget, der kan forbedres i sporten i fremtiden.

- Det er da klart, at der er noget i svømning, som ikke gav nogen medaljer i London og foreløbig heller ikke har gjort det her, der skal evalueres på.

- Men vi foretager aldrig en evaluering, så længe vi har atleter, der skal i kamp, siger Frank Jensen.

Også Niels Nygaard, der er formand i Danmarks Idrætsforbund, havde håbet på mere, end det hidtil er blevet til.

- Vi har ikke fået helt så meget i svømning, som vi havde håbet og troet på. Til gengæld fik vi cykelmedaljen, som vi ikke havde regnet med på forhånd, siger Nygaard.

Han henviser til Jakob Fuglsangs overraskende sølvmedalje i lørdagens linjeløb og understreger, at det går op og ned i sportens verden.

Som da den grædefærdige roer Fie Udby Erichsen fredag mistede sin ene åre og glippede en mulig OL-finale i sin singlesculler.

- Vi glæder os hver eneste gang, der er nogen, der overgår sig selv. Vi har selvfølgelig også en lille tåre i øjnene, når tingene kikser for nogen, som det gjorde for Fie, og som det gjorde for nogle af svømmerne.

- Sådan er sport, og heldigvis har der været mindst lige så mange plusser som minusser indtil nu, siger formanden.

Nygaard pointerer, at alle lande satser på svømning, og derfor er det svært for danskerne at være med i kampen om medaljerne.

- Det er stadig fantastisk, at Danmark er med i så mange svømmefinaler. Det er en af de største idrætsgrene ved OL. Det er stort overhovedet at komme i en finale ved OL.

- Når det er sagt, så har vi sammen med svømmeforbundet haft en ambition om, at det skulle kaste et par medaljer af sig. Derfor er det drønærgerligt, at det ikke lykkedes at få det sidste pift med.

- Vi har stadig nogle deltagere, så håbet er ikke helt ude endnu, lyder det fra Nygaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.