Håndbold

Team Esbjerg appellerer afgørelse i timeout-sag

Esbjergs protest i pokalkampen mod Herning-Ikast blev ikke taget til følge af Håndboldens Disciplinærinstans.

Team Esbjerg-træner Jesper Jensen er frustreret over, at hans hold ikke er blevet tildelt en omkamp efter en episode med timeout-knappen under pokalkvartfinalen med Herning-Ikast.

Team Esbjerg-træner Jesper Jensen er frustreret over, at hans hold ikke er blevet tildelt en omkamp efter en episode med timeout-knappen under pokalkvartfinalen med Herning-Ikast.

ESBJERG:Team Esbjerg har ikke tænkt sig at stille sig tilfreds med den afgørelse, Håndboldens Disciplinærinstans har taget i forbindelse med pokalkampen mod Herning-Ikast 19. september.

Klubben går nu videre til Håndboldens Appelinstans med sin protest, som i første omgang ikke blev taget til følge.

Det skriver Esbjerg i en pressemeddelelse.

Team Esbjerg nedlagde protest efter pokalkvartfinalen, som Herning-Ikast vandt med 26-25.

Med godt 30 sekunder tilbage af kampen trykkede Esbjerg-træner Jesper Jensen på timeout-knappen, da hans spillere var i boldbesiddelse.

Men da timeout-signalet i hallen var forsinket, nåede Herning-Ikast at erobre bolden, så dommerne vurderede, at timeouten var ugyldig.

Da Herning-Ikast ikke fik noget ud af det næste angreb, var vestjyderne på bolden med få sekunder tilbage, og Jesper Jensen valgte igen at trykke på timeout-knappen.

Ifølge reglerne må trænerne blot tage en enkelt timeout inden for de sidste fem minutter af kampene. Derfor vurderede dommerne, at Herning-Ikast skulle tildeles et straffekast, hvilket blev afgørende.

Jesper Jensen er frustreret over, at hans hold ikke er blevet tildelt en omkamp.

- Vi indbringer sagen for Håndboldens Appelinstans, fordi vi ønsker sportens højeste myndigheds vurdering af en afgørelse, som vi finder urimelig og unfair.

- Afgørelsen fra disciplinærinstansen strider mod det grundlæggende princip, at håndboldkampe skal afgøres på banen.

- Når et dommerpar og en kampobservatør ikke er vidende om reglerne, må det ikke få den konsekvens, at et hold i boldbesiddelse, som berettiget tager en timeout 14 sekunder før tid, mister bolden og får et straffekast imod sig, siger Jesper Jensen i pressemeddelelsen.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) skrev i en pressemeddelelse i forbindelse med afgørelsen fra disciplinærinstansen, at instansen vurderede, at der var tale om et dommerskøn.

- Ifølge spillereglerne kan man ikke nedlægge protest mod et dommerskøn, og derfor tages protesten ikke til følge, lød det i kendelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst