Team Esbjerg vinder dyr sag i retten

Team Esbjerg vinder stor sejr i retten over gammel samarbejdspartner. Klubben bliver 735.205 kroner rigere.

Team Esbjerg vinder dyr sag i retten

Håndboldklubben Team Esbjerg Elitehåndbold A/S er blevet snydt for flere hundrede tusind kroner.

Sådan lyder dommen fra Retten i Esbjerg, der onsdag fastslår, at den tidligere medejer af det professionelle håndboldselskab "Det Faglige Hus" skal betale Team Esbjerg 735.205 kroner blandt andet for flere sponsorater i klubben.

- Vi er yderst tilfredse med, at Retten i Esbjerg har valgt at give os medhold på stort set alle punkter, som vi i samarbejde med Deloitte har vurderet, at vi var berettiget til at modtage betaling for, siger Bjarne Pedersen, bestyrelsesformand i Team Esbjerg.

- Vi har henholdt os til den aftale, der i sin tid blev lavet mellem parterne, og som man ikke kan løbe fra, fortsætter han.

Alt i alt skal "Det Faglige Hus" betale 735.205 kroner plus renter og sagsomkostninger.

Kravene mod Team Esbjergs gamle medejer tæller blandt andet sponsorater, slutspilsbonus, betaling af kontingenter og refusion af lønudgifter.

Det oprindelige krav fra Team Esbjerg lød på 1.034.000 kroner.

Beløbet er endt med at blive mindre hovedsageligt fordi, retten har valgte at inddele flere af posterne i perioder, så "Det Faglige Hus" skal betale frem til sin udtræden som ejer i slutningen af april 2010.

- Naturligvis har afgørelsen økonomisk betydning for Team Esbjerg, men for bestyrelsen har beslutningen om at anlægge sag mod Det Faglige Hus primært været et spørgsmål om hæderlighed og moral, lyder det fra Bjarne Pedersen.

Når parterne modtager rettens tilkendegivelse på skrift, har de hver for sig 14 dage til at meddele, om den accepteres, eller man ønsker en dom med henblik på eventuel anke.

/ritzau/