Danmark

Team Rynkeby sikrer cancerbørn rekordbeløb

For 11. år i træk lykkedes det Team Rynkeby at øge indtjeningen. I år blev det til 14,3 millioner.

Team Rynkeby sikrer cancerbørn rekordbeløb

Cykelholdet Team Rynkeby fortsætter med at vokse, ligesom også pengedonationen til kræftsyge børn hvert år bliver større.

Således lykkedes det i år 790 mere eller mindre kendte cykelryttere at slå indsamlingsrekorden for 11. år i træk, hvilket gjorde det muligt at levere den største donation til Børnecancerfonden nogensinde.

Det skete, da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag overrakte 14,3 millioner kroner, som han selv og resten af velgørenhedscykelholdet altså nåede op på.

- Jeg ved, hvor mange kræfter deltagerne på Team Rynkeby har lagt i at skaffe alle disse mange penge, og det er med en vis ærefrygt, at jeg nu skal give dem videre til Børnecancerfonden, sagde Lars Løkke Rasmussen.

- Hver en krone på denne check repræsenterer en solgt lodseddel, en afholdt event, et trøjesponsorat givet af en virksomhed, som ønsker at gøre noget godt for andre, fortsatte Lars Løkke Rasmussen, som i år deltog på sin femte tur med Team Rynkeby.

Hos Børnecancerfonden var glæden over den rekordstore check ligeledes stor.

- Det er den største enkeltstående donation, Børnecancerfonden nogensinde har modtaget. Sidste år var vi fuldstændig overvældet over den støtte, vi fik via Team Rynkeby - i år kan jeg slet ikke finde ord.

- Det er en ubeskrivelig stor håndsrækning til kampen mod børnekræft, siger Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

- Hvert år rammes omkring 200 børn i Danmark af kræft, uden nogen ved hvorfor, så det er et af de store spørgsmål, som pengene fra Team Rynkeby blandt andet skal bruges til at belyse, forklarer direktøren.

Ud over checken til Børnecancerfonden i Danmark har Team Rynkeby også indsamlet to millioner svenske kroner til Barncancerfonden i Sverige.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.