Teater i byrådet

Teatertalent Mors fortæller lokalhistorie via et byrådsmøde i Nykøbings gamle rådhus

Morten Kyndby Holm
Højtråbende byrådsmedlemmer, mens borgmesteren i baggrunden, spillet af Nicolaj Bech Boesen, må nøjes med at se til.Foto: Andreas Falck
Teater 7. august 2017 14:30 - Opdateret 7. august 2017 14:59

NYKØBING: "Velkommen til byrådsmøde i 21. august, nittenhundrede og ... nittenhundrede og..."

Ja, hvilket år er det nu? Det er der ikke rigtig nogen, som kan huske. Men i alle tilfælde, vi befinder os i byrådssalen i Nykøbings gamle rådhus - til et byrådsmøde, hvor de to partier i salen, "Flertallet" og "Oppositionen", hurtigt kommer op at toppes.

Det hele bliver snart temmelig tumultarisk.

Eller teatralsk. Og teatralsk er lige, hvad det er. Byrådssalen er lånt ud til 13 elever fra Teatertalent Mors, Limfjordsteatrets og Morsø Kommunes grunduddannelse i skuespilteknik. Under ledelse af Pierangelo Pompa, italiener og chef for Altamir Studio Teater i Holstebro, er eleverne i gang med indstuderingen af et stykke, som har fået titlen "Nicopia" efter Nykøbings latinske navn.

Med publikum placeret på de 30 tilhørerpladser, bliver byrådssalen ramme om forestillingen. Den blev Pierangelo Pompa inspireret til, efter at tidligere borgmester Lauge Larsen i foråret havde givet ham en rundvisning på det gamle rådhus:

- Jeg ville gerne lave en stedsspecifik forestilling, i stedet for at bruge en almindelig teatersal. Lauge Larsen fortalte om stedet, og jeg blev begejstret for denne sal, der er så smuk og teatralsk i sig selv, fortæller Pierangelo Pompa.

Han satte sig ned og studerede lokalhistorie - og skrev forestillingen om det temmelig absurde byrådsmøde, hvor medlemmerne gennem deres debatter og skænderier får fortalt om Nykøbing og hele øen på en alternativ og underholdende måde.

Mødet foregår på et udefineret tidspunkt i historien - derfor det kollektive hukommelsestab med hensyn til årstallet.

- Det er nogle motiverede og temmelig professionelle unge mennesker, siger Pierangelo Pompa om holdet, der er - eller sidste skoleår var - førsteårsstuderende på Teatertalent Mors.

- Men det vigtigste er fællesskabet og det pædagogiske fokus, tilføjer han, inden holdet lørdag formiddag går i gang med en gennemspilning af stykket. I de rigtige omgivelser, men endnu uden kostumer.

- Det er helt vildt sjovt og lærerigt. Men også mega hårdt, siger Annette Fihl Andersen, der har rollen som byrådssekretær.

Nicolaj Bech Roesen er borgmesteren:

- Jeg er beæret over at få så stor en rolle. Og jeg er glad for muligheden for at få det testet af, inden man måske bevæger sig ind i teaterbranchen, siger han.

Der er premiere på "Nicopia" 21. august.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...