Teatermand vender tilbage

Hjørring Sommerspil sætter musicalen West Side Story op i Kilden med Helge Reinhardt som instruktør

Helge Reinhardt er i fuld sving med prøverne på West Side Story, som han instruerer for Hjørring Sommerspil. Foto: Hans Ravn

Helge Reinhardt er i fuld sving med prøverne på West Side Story, som han instruerer for Hjørring Sommerspil. Foto: Hans Ravn

HJØRRING:Instruktør Helge Reinhardt, Aarhus, er tilbage i Hjørring for at instruere årets udgave af Hjørring Sommerspil. Man har valgt at spille Leonard Bernsteins West Side Story.

- Det er den berømteste - og vanskeligste - musical af alle, siger Hele Reinhardt, som ved, hvad han taler om. Han har grundlagt både Det danske Musicalakademi i Fredericia og Fredericia Teater som et professionelt musicalteater.
- Stykket er fra 1954 og blev opført første gang på Odense Teater i 1965. Det var med Finn Nielsen i hovedrollen, mindes Helge Reinhardt.
Nu står han selv klar til at instruere 80 sangere og dansere, hvoraf de færreste er professionelle.
- Jeg kræver meget af dem, der er med. Publikum skal have en total oplevelse, hvor de mærker energien fra scenen. Det skal de have, slår Helge Reinhardt fast.
Scenen i Kilden er bygget op med otte og ti meter høje huse.
- Det er fantastisk, at Sommerspillet har fået en rigtig arkitekt til at tegne dem, siger instruktøren.
Det er arkitekt Henrik Nørgård, Hjørring, der har tegnet husene.
Der er premiere på West Side Story søndag 1. juli. Derefter spilles der hver aften til og med 10. juli. Om vejrguderne vil.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.