Teaterprojekt på spritten

Et nyt Aalborg Teater vil kunne booste såvel teatret, som byen yderligere, som den kultur- og vidensby, som Aalborg gennem de seneste år er blevet kendt som, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der sammen med det øvrige byråd har bevilget 1,5 millioner til en forundersøgelse af en mulig placering på Spritten.Foto: Claus Søndberg

Et nyt Aalborg Teater vil kunne booste såvel teatret, som byen yderligere, som den kultur- og vidensby, som Aalborg gennem de seneste år er blevet kendt som, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der sammen med det øvrige byråd har bevilget 1,5 millioner til en forundersøgelse af en mulig placering på Spritten.Foto: Claus Søndberg

Aalborg Teater har modtaget endeligt tilsagn om støtte til forundersøgelsen af projektet "Aalborg Ny Teater".

Aalborg Kommune yder 1,5 millioner, Spar Nord Fonden 1 millioner og Realdania 500.000 kroner.

- Aalborg Teater har gennem de seneste år lavet teater på et meget højt plan, hvilket også har givet teatret en del priser, men når man kender lidt til forholdene opførelserne er sket under er det endnu mere prisværdigt, fastslår direktør for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard.

Han understreger, at Spar Nord Fonden netop derfor gerne vil være med til at undersøge, hvorvidt der kan opføres et nyt Aalborg Teater, hvor produktionsfaciliteterne er helt i top og moderne og gerne medvirkende til en fortsættelse af de gode præstationer og den hyggelige atmosfære, der i dag kendetegner teatret.

Aalborg teater peger selv på en mulig fremtidig placering på Spritten, som en del af det kulturlandskab, der er ved at grundfæste sig netop der.

Forundersøgelsen skal danne et tilstrækkeligt beslutningsgrundlag for Aalborg Ny Teaters videre realisering, danne grundlag for udarbejdelse af et egentligt konkurrenceprogram samt udgøre et professionelt materiale for projektets fundraising.

Aalborg Teater har gennem flere år ønsket at skabe et nyt teaterhus.

Det primære mål med Aalborg Ny Teater er at opføre og realisere drømmen om et tidsvarende teaterhus, hvor mulighederne for at udfolde, udvikle og præsentere den scenekunst som teatret for nuværende er så kendt for, både indenfor og udenfor landsdelens grænser, kan blive endnu bedre.

At skabe et teaterhus, som er en markant medspiller i det danske kulturlandskab og blandt landsdelsscenerne, og som er et teaterhus, der kan markere sig såvel nationalt som internationalt.

Derudover vil Aalborg Ny Teater, med optimale produktions- og publikumsmæssige forhold, kunne blive det naturlige omdrejningspunkt og hovedkraft for hele det nordjyske kultur og teaterliv, og derudover også tiltrække teaterkompagnier af international karat til at spille i Danmark.

For det andet vil Aalborg Ny Teater i særdeleshed medvirke til at understøtte den udvikling, der gennem de senere år er sket i Aalborg, hvor byen har udviklet sig fra en industriby til en kulturby af markant regionalt format med blandt andet Musikkens Hus og Kunsten blandt kulturaktørerne.

Et tidsvarende Aalborg Ny Teater vil klart kunne medvirke til at cementere det kulturelle brand og ikke mindst medvirke til at videreudvikle dette, således at Aalborg og landsdelen også vil kunne markere sig på det kulturelle landkort såvel nationalt som internationalt i fremtiden.

For det tredje ser Aalborg Ny Teater sig selv som en naturlig del af kulturvisionen for Spritfabrikken, Cloud City, i samarbejde med de øvrige aktører der har udvist interesse for dette projekt.

I dette nye kulturcenter vil Aalborg Ny Teater kunne udnytte de synergier, der skabes i et sådant kulturkraftcenter, hvilket vil være til glæde og gavn for både de publikummer der besøger Aalborg Ny Teater, Cloud City og for byen og landsdelen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.