Teater

Teatertur med islæt fra Skørping

62 kan komme til forestilling kombineret med virksomhedsbesøg

Den kunstneriske leder af Himmerlands Teater, Susanne Sangill, har instrueret kærlighedsdramaet, og Finn Hviid Bredal spiller maleren P. S. Krøyer.  ?Privatfoto

Den kunstneriske leder af Himmerlands Teater, Susanne Sangill, har instrueret kærlighedsdramaet, og Finn Hviid Bredal spiller maleren P. S. Krøyer. ?Privatfoto

SKØRPING:Et virksomhedsbesøg bliver kombineret med en kunstnerisk oplevelse, når Skørping Borgerforening, Skørping Erhvervsforening og Seniorcafeen inviterer på en tur til Himmerlands Teater i Hobro tirsdag 12. marts.

Borgerforeningen og erhvervsforeningen har tidligere stået bag en række besøg i de lokale virksomheder, firmaer og institutioner, men det er første gang, man går uden for byen.

- Faktisk bliver der alligevel tale om en lokal begivenhed, for den kunstneriske leder af Himmerlands Teater, Susanne Sangill, har for nylig bosat sig i Skørping, og en af de medvirkende skuespillere, Daniel Bevensee, er født og opvokset i Skørping og har gået i skole her, fortæller Erling Junker Holst.

Krøyers kærlighedsliv

Stykket, man skal se, et kærlighedsdramaet ”Den yderste nat” af Vivian Nielsen. Det handler om en meget dramatisk julenat i Skagen. Den smukke Marie Krøyer tilbringer aftenen sammen med sin elsker, den svenske komponist Hugo Alfven. Maries mand, maleren P. S. Krøyer, er indlagt på et sindssygehospital, og intet skulle derfor kunne forstyrre det unge pars kærlighed. Imidlertid har P. S. Krøyer forladt hospitalet for at fejre julen med sin hustru. Det bliver en nat, der forandrer livet for altid for de tre personer. Finn Hviid Bredal spiller P.S. Krøyer, Marie Krøyer spilles af Maria Stokholm, og Daniel Bevensee har rollen som Hugo Alfven. Susanne Sangill har stået for instruktionen.

- Vi har lejet hele teatret denne aften, og vi har bestilt en dobbeltdækker, så ingen skal køre selv, fortæller Erling Junker Holst fra Skørping Borgerforening.

Buffet og rundvisning

Før forestillingen er der buffet et sted i Hobro, og her vil Susanne Sangill fortælle lidt om det lille egnsteater. Senere får deltagerne en rundvisning. Efter forestillingen bliver der mulighed for at komme bag kulisserne og hilse på de medvirkende.

Der er plads til 62 i bussen og på teatret, og billetsalget er netop startet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst