Teenager bag FCK-pokalsejr over Sønderjyske

18-årige Danny Amankwaa scorede og lagde op til et mål, da FCK vandt 3-0 over Sønderjyske i pokalturneringen.

Teenager bag FCK-pokalsejr over Sønderjyske

Teenageren Danny Amankwaa havde en herlig torsdag aften i Haderslev, da FC København med en 3-0-sejr over et lidet imponerende Sønderjyske-hold spillede sig frem til kvartfinalerne i pokalturneringen.

Den 18-årige angriber, som for nylig fik debut på førsteholdet, startede for første gang inde, scorede det første mål og lagde op til det andet, da FCK gik videre i regnvejret.

Samtidig fik holdet revancheret sig for mandagens uheldige indsats i 0-1-nederlaget til AC Horsens i Superligaen.

Der var spillet 36 minutter, da Danny Amankwaa køligt tæmmede en vildfaren bold i hjemmeholdets straffesparkfelt og sparkede den højt op i nettaget til 1-0.

Sønderjyskes spillere mente, at målscoreren havde tæmmet bolden med armen, men dommer Claus Bo Larsen vurderede, at Danny Amankwaa havde holdt armen ind til kroppen.

På det tidspunkt havde FCK's Rurik Gislason et par gange testet Sønderjyskes målmand, Kenneth Stenild, mens Florian Hart havde ramt stolpen for det ellers ikke overdrevent farlige hjemmehold.

FCK havde også unge Christoffer Remmer med fra start som højre back, mens Michael Jakobsen udgjorde midterforsvaret sammen med Kris Stadsgaard.

Anden halvleg var kun syv minutter gammel, da Martin Vingaard spillede Danny Amankwaa fri i feltet, men teenageren lagde uselvisk bolden over til den endnu bedre placerede Cesar Santin, som scorede til 2-0.

Et kvarter før tid var Danny Amankwaa ved at blive noteret for endnu en assist, da han lagde bolden tilbage til Martin Vingaard, men FCK-anførerens velplacerede skud prellede af på stolpen.

Syv minutter før tid blev Danny Amankwaa udskiftet til klapsalver.

Det sluttede med mere FCK-jubel, da indskiftede Andreas Cornelius udnyttede Pierre Bengtssons flotte forarbejde til kampens sidste scoring.

FCK skal i kvartfinalen møde enten Brøndby eller Silkeborg.

AC Horsens er også klar til kvartfinalerne efter en sikker 4-0-sejr ude over HIK fra 2. division øst.

Henrik Toft scorede to gange, mens Martin Retov og Alexander Juel Andersen kom på tavlen hver en gang i sejren.

AC Horsens møder OB i kvartfinalerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.