Teenager bidt af verdens giftigste slange

Australsk teenager overlever formentlig et sjældent taipan-slangebid

Der findes masser af slanger, men ingen med så kraftig en gift som den australske taipan-slange. Arkivfoto

Der findes masser af slanger, men ingen med så kraftig en gift som den australske taipan-slange. Arkivfoto

SYDNEY:En australsk teenager er blevet bidt af verdens giftigste slange og ligger indlagt på et hospital nord for Sydney i kritisk tilstand, mens myndighederne undersøger, hvordan han kom i kontakt med ørkenslangen.

- Hans tilstand er stabil, siger en talsmand for politiet.
Den 17-årige kom ind på et hospital i byen Kurri Kurri, nord for Sydney, onsdag eftermiddag for at blive behandlet for et slangebid i venstre hånd.
Ifølge lokale medierapporter medbragte en ven til teenageren en plastikbeholder med den slange, som havde bidt. Denne blev senere identificeret som den meget giftige taipan-slange.

Verdens kraftigstse gift

En sort mamba har den hurtigst virkende gift af alle slanger, mens taipan-slangerne, som lever i Australiens centrale ørkenområder, har en mere kraftig, men langsommere virkende gift.

Giften er så kraftig, at en dråbe i princippet kan dræbe 100 voksne mænd.
Politiets detektiver er ved at undersøge, hvor slangen var, da den bed teenageren. De har mistanke om, at den kan have været holdt som kæledyr.

”To skridts-slangen”

Manden og vennen, der fangede den 70 centimeter lange taipan-slange, Barry Martin, siger, at han med det samme genkendte slangens særlige kendetegn.

- Den var engang kendt som "to-skridts-slangen", da den bider dig, hvorefter du tager to skridt væk og er død, siger Martin til avisen Daily Telegraph.
- Jeg tog blot et par solide arbejdshandsker på og tog slangen op. Der er ikke mange som støder på disse slanger i naturen, siger han videre.

Hurtig behandling

Læger siger, at en hurtig behandling med anti-giftstoffer har været afgørende for, at teenageren overlever.

- Vi havde anti-giften på lager. Vi har, hvad der knalders polyvalent anti-giftstof, der dækker over alle slangebid, siger toksikologen Geoff Isbister, som står for behandlingen af den slangebidte teenager.
Ifølge Isbister vil det dog tage teenageren flere uger at komme sig over slangebiddet.
/ritzau/AFP
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.