Tegner billede af 1900-tallet

Indlæg om mennesker mellem hav og fjord

Arne Sloth Kristoffersen har i sit liv truffet mange mennesker.

Arne Sloth Kristoffersen har i sit liv truffet mange mennesker.

BRØNDERSLEV:”Mennesker mellem hav og fjord”. Det er titlen på et indlæg, som tidligere skoleinspektør Arne Sloth Kristoffersen fra Aalborg holder søndag i Sognegården i Brønderslev.

Foredraget afholdes som en del af DGI Nordjyllands nytårsarrangement. Arrangementet begynder med gudstjeneste i Brønderslev Kirke og fortsættes med kaffebord og foredrag

Foredragsholderen er født i Brovst i 1942, hvor hans far havde en korn- og foderstofforretning i 46 år samtidig med, at han gennem 15 år var formand for kommunens socialudvalg, huslejenævn m.v. Forretningen havde kunder i hele området mellem Vesterhavet og Limfjorden. Naturforholdene på denne korte strækning på kun 16 kilometer var meget forskellige og dermed også livsforholdene og de sociale forhold.

Området omfatter den dårlige jord i Klitten, 40 kvadratkilometer mose, store vandlidende områder samt Hjørring Amts bedste jord i Gammel Brovst.

Forfatteren fortæller ligeledes om beboerne i barndommens gade, Østergade, hvor aldersgrupperne levede tæt op ad hinanden, og hvor medlemmerne af byens tre store, kristne trossamfund levede fredeligt sammen. Men foredragsholderen vil også fortælle om arbejdet med artiklen: ”George Mac Donald – Fra USA via Brovst til Østfronten”.

Arne Sloth Kristoffersen er desuden blevet engageret af bl.a. fagbevægelsen og Socialdemokratiet til at skrive bogen ”Brovst som arbejderby” før, under og efter besættelsen, og hvor Brovst lagde navn Danmarks længste strejke på 466 dage.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.