Teknik skal igen komme før miljø Udvalg skifter navn

Karsten Frederiksen (K). Foto: Henrik Louis

Karsten Frederiksen (K). Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Hvad er nemmest at sige: miljø- og teknikudvalget eller teknik- og miljøudvalget?

Udvalgets formand, Karsten Frederiksen (K), er ikke i tvivl. Teknik- og miljøudvalget er mest mundret.

Derfor har han stillet forslag om, at udvalget tager navneforandring i forbindelse med at kommunens styrelsesvedtægt alligevel skal revideres.

Forslaget faldt dog ikke i god jord hos alle på byrådsmødet forleden.

- Jeg ved godt det lyder lidt som et drilleforslag. Men jeg synes ikke det er et spørgsmål om, hvem der er mere eller mindre grøn. Det er ikke et spørgsmål om at nedprioritere miljø området. Det ville ligge mig fjernt, forsikrede forslagsstilleren.

- Men navnet er upraktisk. I alle andre kommuner hedder udvalget teknisk udvalg eller teknik- og miljøudvalget. Og vores forvaltning hedder teknik og miljø. Det er også meget mere mundret, mener Karsten Frederiksen.

Historisk sammenhæng

Han synes det er upraktisk altid at skulle huske sig selv på, at udvalget har miljø først, mens forvaltningen har teknik først, og Bendt Danielsen (UP) bakkede op.

- Teknik og miljø er mere mundret. For mig ligger der ikke en ændret vægtning i det, sagde han.

Arne M. Jensen (S) mindede om den historiske forklaring på, at udvalget for nogle år siden ændrede navn fra teknik- og miljøudvalget til miljø- og teknikudvalget.

- Der var et ønske om at miljø skulle stå først, sagde Arne M. Jensen.

Enhedslistens Ole Bruun synes det er noget pjat at ændre udvalgets navn.

Noget pjat

- Den eneste begrundelse er at formanden ikke kan huske at sige det rigtigt. Karsten har været med i rigtig mange år og har været vant til at sige teknik og miljø. Jeg er jo yngre og har for længst vænnet mig til miljø og teknik. Skal jeg så til at vænne mig til teknik og miljø? Det er noget pjat. Og der er heller ingen grund til at nogen misforstår signalværdien i det, mente Ole Bruun.

Byrådet lod dog Karsten Frederiksen få sin vilje, så når den nye styrelsesvedtægt træder i kraft, hedder det igen teknik- og miljøudvalget.

Styrelsesvedtægten skal godkendes to gange af byrådet, før ændringer er gældende. Det vil sige, at den tidligst kan træde i kraft pr. 1. marts.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.