Udland

Teknisk fejl rammer britisk spionfly

Storbritannien er gået ind i eftersøgningen af 200 bortførte skolepiger i Nigeria, men endnu kun på jorden.

Det britiske forsvarsministerium siger mandag, at et spionfly, der skulle hjælpe til i eftersøgningen af flere hundrede nigerianske skolepiger, som er bortført af islamister, har fået flyveforbud på grund af tekniske problemer.

- En teknisk fejl, som har forsinket Sentinel-flyet på vej til Ghana er ved at blive undersøgt, og det vil blive løst så hurtigt som muligt, hedder det i en erklæring fra det britiske forsvarsministerium.

- I mellemtiden fortsætter det britiske militærteam med dets arbejde på jorden, mens andre overvågningsfly fortsatte med at eftersøge pigerne fra luften.

Ifølge avisen The Times, er Royal Air Force-flyet som planlagt lettet fra Waddington-basen i det østlige England, men besætningen opdagede meget hurtigt en teknisk fejl.

De besluttede at fortsætte flyvningen og gik ned i Senegal, hvor flyet nu repareres, ifølge erklæringen fra det britiske udenrigsministerium.

Den britiske premierminister, David Cameron, meddelte i sidste uge, at han havde tilbudt Nigeria at stille overvågningsflyet til rådighed og en gruppe soldater for at hjælpe med at lede efter de flere end 200 skolepiger, som blev bortført af militante islamister fra gruppen Boko Haram.

Forsvarsministeriet i London gjorde klart, at der ville blive sendt et Sentinel-fly.

Specialgrupper fra USA, Storbritannien, Frankrig og Israel er udsendt for at hjælpe med eftersøgningsoperationen, som, Nigerias militær siger, er koncentreret i Sambisa skovområdet i delstaten Borno.

Storbritannien har også sendt en gruppe eksperter til Nigeria, heriblandt embedsfolk fra forsvarsministeriet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst