Retspleje

Telefoner belaster formodet hovedmand

Retssagen mod norske smuglere fortsætter mandag

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBÆK:Mandag fortsatte retssagen i byretten i Hjørring mod de fem nordmænd, som er tiltalt for forsøg på smugling af 260 kilo hash fra Aalbæk Havn til Norge, med anklager Mette Bendix procedure.

Inden fortsatte hun dog med den sidste af sin dokumentation med blandt andet afspilning af aflytning af telefonsamtaler.

Politiet var nemlig klar over, at den 37-årige nordmand, som blev anholdt under aktionen på Aalbæk Havn 6. januar, havde fået smuglet en mobiltelefon ind i arresten under sin varetægtsfængsling. Derfor kunne politiet lytte med, da han sammen med en 46-årig nordmand talte om sagen og om politiets søgen efter de andre medtiltalte.

Desuden kom anklageren ind på effekter fundet hos den 39-årige mand, som politiet mener, er hovedmanden i sagen.

I forbindelse med norsk politis anholdelse af den 39-årige mand 4. juni 2013 på et hotel i Gardermoen Lufthavn i Oslo blev hans hotelværelse nemlig ransaget.

Belastende

Der blev fundet en lang række mobiltelefoner, en kuffert, en lommebog og hollandske simkort til mobiltelefoner. Herunder en telefon, hvor på nummeret til den 37-åriges telefon i arresten var gemt.

Der blev også fundet dokumenter fra politiet til den 37-årige fængslede nordmand.

Flere af telefonerne var mærket med en sort sprittusch, ligesom den telefon, der blev fundet hos den 37-årige, da han blev anholdt på Aalbæk Havn. Telefonerne var også af samme mærke.

Desuden var der en kalender, hvor der var noteret udgifter til leje af bil og benzin netop på datoer op til smuglerforsøget i Aalbæk.

Alt sammen effekter, som anklageren mener, belaster den 39-årige.

Vil intet sige

Den 46-årige og den 39-årige nægter sig begge skyldige, og sidstnævnte har ikke villet udtale sig under sagen.

En 29-årig mand har tilstået smugling af 80 kilo hash, mens den 37-årige har tilstået smugling af 45 kilo hash. Endelig har den 28-årige nordmand, der blev såret under politiets anholdelse tilstået, at han vidste der blev smuglet hash, men ikke hvor stor mængden var.

Da politiet efter lang tids efterforskning slog til mod smuglerne på Aalbæk Havn 6. januar 2013 endte det med skudveksling. En 49-årig nordmand åbnede ild mod politiet, som besvarede skuddene i selvforsvar. Den 49-årige blev dræbt, og en PET-agent og den 28-årige blev begge såret.

Retssagen fortsætter fredag med forsvarernes procedure.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.