Telenor: - Vi har det bedste net

Teknologisk Institut har undersøgt de fire mobilnet med en iPhone 5S

Telenor har investeret meget i at forbedre sit netværk.Foto: Telenor

Telenor har investeret meget i at forbedre sit netværk.Foto: Telenor

AALBORG:På baggrund af målinger 500 tilfældige steder over hele landet kan Telenor - som også har bestilt undersøgelsen - konstatere, at man selv har landets stærkeste netværk.

Selve undersøgelsen har Teknologisk Institut stået for på den måde, at man med en iPhone 5S og inde i en bil har udført stationære målinger af brugeroplevelsen på tværs af landet på 500 tilfældigt udvalgte steder.

Målingerne viser, at de fire operatører leverer lige høj kvalitet på tale, men at der en markant forskel i den mobile datakvalitet. I testen registrerede Teknologisk Institut 90 procent uproblematiske downloadoplevelser på en iPhone 5S på Telenors netværk.

- Vi er stolte af at kunne sige, at Telenor indtager førstepladsen. Ikke overraskende er der ikke så langt ned til andenpladsen, men at vi er så meget foran nummer tre og fire, kommer faktisk bag på mig, siger Marek Slacik, administrerende direktør i Telenor Danmark.

Hvordan de øvrige operatørers net placerer sig, vil fremgå, når testens datamateriale bliver offentliggjort torsdag, og på baggrund af den håber Telenor, at forbrugerne ændrer opfattelse af udbydernes formåen:

- Det må være på tide at revurdere nogle af de gamle forestillinger om, hvilken udbyder man skal vælge for at få den bedste mobiloplevelse, siger Marek Slacik.

Han peger på, at Telenor ifølge målingerne leverer den højeste rate af uproblematiske mobile dataoplevelser i alle landets fem regioner, altså både i Hovedstaden, Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland.

- Og vi stopper ikke her. Vi vil fortsætte med at investere i endnu bedre dækning og endnu højere datahastigheder for at blive ved med at være bedst. I 2014 vil vi lave markante 4G-investeringer, der vil gøre 4G-oplevelsen tilgængelig for endnu flere mennesker end de nuværende 75 procent af befolkningen, siger Marek Slacik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.