Temadag om islam og muslimer

"Islam som tro og tankesæt".

Mogens S. Mogensen, der gennem en årrække har været missionær for Sudanmissionen i Nigeria, vil ud fra sine praktiske erfaringer suppleret med teoretisk viden fortælle om islam.

Mogens S. Mogensen, der gennem en årrække har været missionær for Sudanmissionen i Nigeria, vil ud fra sine praktiske erfaringer suppleret med teoretisk viden fortælle om islam.

Mogens S. Mogensen, der gennem en årrække har været missionær for Sudanmissionen i Nigeria, vil ud fra sine praktiske erfaringer suppleret med teoretisk viden gennem universitetsstudier i mission og kulturmøde fortælle om islam. Bag temadagen står Folkekirken, baptistkirken, forsamlingshuset og borgerforeningen, og mødet foregår i Ingstrup Forsamlingshus kl. 9.30–15. Mogens S. Mogensen vil belyse emnerne: ”Fra mono- til multisamfund. Da islam blev en dansk religion”, ”Forskelle og ligheder mellem islam og kristendom", og "Hvordan lever vi sammen som muslimer og kristne i samme samfund?” Fra sin tid som missionær i Nigeria ved Mogens S. Mogensen, hvordan det er at leve i et samfund, hvor befolkningen er delt mellem muslimer og kristne: ud af hver 10 borgere er fem muslimer, mens fire er kristne. Mogens S. Mogensen har været generalsekretær for Sudanmissionen og Dansk Missionsråd og arbejder nu som konsulent, foredragsholder og ekstern lektor for teologistudierne i Århus og København. – I baptistmenigheden syntes vi, det kunne være en god idé med en temadag om islam, siger Hanne Kiel. Vi kontaktede derfor Folkekirken, og for at give arrangementet større gennemslagskraft har vi også fået borgerforeningen og forsamlingshuset med, tilføjer Hanne Kiel, der håber, at mange vil møde op for at få svar på de mange spørgsmål, som mødet med islam og muslimer skaber.