Tendensen fortsætter: Boligerne blev dyrere i maj

Prisen på både villaer og ejerlejligheder steg i sidste måned en smule i stort set hele landet, viser nye tal.

En lille, men konstant prisstigning er ved at manifestere sig på boligmarkedet.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at også maj bød på en prisstigning blandt landets villaer og ejerlejligheder. Dermed fortsætter tendensen, der støt og roligt har fået huspriserne til at kravle opad.

På landsplan steg villapriserne 0,7 procent i forhold til april, mens ejerlejlighederne kan bryste sig af en stigning på 1,3 procent.

Ifølge Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for boligsiden.dk, er tallene udtryk for en "naturlig udvikling", fordi det viser en interesse i boligkøb og -salg.

- På villaer og rækkehuse er der ikke tale om eksplosive prisstigninger, men vi har en stille og rolig positiv udvikling. Det er en bekræftelse på, at det vi så for en måned siden stadig holder. Det eneste sted, hvor priserne ikke steget, er i Region Sjælland, siger hun og tilføjer:

- På den lange bane er det rigtig godt. Når der er prisfester, bliver der tit hysteri, og folk bliver usikre. Nogle slår måske til lidt hurtigere end ellers. Det er rigtig fint, at det stille og roligt bevæger sig den rigtige vej.

Tallene viser samtidig, at huskøberne på tværs af landet måtte stille sig tilfreds med et mindre prisnedslag end i april. Derudover bliver færre villaer solgt med nedslag. Modsat blev der givet større nedslag i prisen på lejligheder end måneden før.

I dag bliver hver femte villa solgt til prisen eller mere, men langt de fleste handles dog stadig lidt ned, før slutsedlen bliver underskrevet.

Og det er både sælgere og købere, der kan glæde sig over de stigende huspriser, mener Birgit Daetz.

- En svag stigning er godt, så de, der har boligen, får en prisstigning og ikke risikerer at blive stavnsbundet. Til gengæld er stigningen ikke så voldsom, at førstegangskøbere ikke kan komme ind på markedet, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.