Tennis-matchfixing fører til 34 anholdelser i Spanien

Spansk politi har anholdt 34 personer, som mistænkes for at være indblandet i tennis-matchfixing.

- Foto: Scanpix/Jacques Demarthon

- Foto: Scanpix/Jacques Demarthon

En større sag om matchfixing er under opsejling i Spanien og Portugal.

Det spanske indenrigsministerium meddeler torsdag, at man har anholdt 34 personer, som mistænkes for at være involveret i matchfixing af tenniskampe ved turneringer i Spanien og Portugal.

Blandt de 34 unavngivne personer er seks tennisspillere samt to personer, der menes at være bagmændene i matchfixing-ringen, skriver Reuters.

Ifølge anklagen har de seks spillere og to bagmænd fixet kampe i mindst 17 turneringer i Spanien og Portugal.

Politiet kom på sporet af sagen efter et tip fra tennissportens antikorruptionsenhed, Tennis Integrity Unit, som havde registreret mistænkelige væddemål på en række kampe.

Det menes, at de aftalte kampe har indbragt over en halv million euro (3,7 millioner kroner) i gevinster til de involverede.

Tilbage i januar blev matchfixing et stort tema i tennis, da BBC og Buzzfeed News kom i besiddelse af dokumenter, der indikerede matchfixing på højeste niveau inden for tennis.

Ved den lejlighed kom der heller ikke navne frem, men ifølge de to medier var der tale om blandt andet 16 spillere, som havde været i top-50 på verdensranglisten inden for de seneste ti år.

Der skulle også være grand slam-vindere iblandt.

Dokumentationen blev overdraget til Tennis Integrity Unit, men det har endnu ikke ført til sager, og ingen er blevet suspenderet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.