Tenniskomet sletter tweets efter spørgsmål om radikalitet

Tennys Sandgren måtte mandag svare på spørgsmål om højreradikale relationer efter sejr i Australian Open.

Tennys Sandgren vandt sensationelt over Dominic Thiem, men det efterfølgende pressemøde kom også til handle om andet end tennis. Foto: Reuters/Toru Hanai

Tennys Sandgren vandt sensationelt over Dominic Thiem, men det efterfølgende pressemøde kom også til handle om andet end tennis. Foto: Reuters/Toru Hanai

Tennys Sandgren, der i øjeblikket er godt i gang med sit gennembrud i international toptennis, har slettet en lang række tweets, efter at han på et pressemøde måtte benægte at have sympati med højreradikale grupper.

Den 26-årige amerikaner har sensationelt spillet sig frem til kvartfinalen ved Australian Open - blandt andet med en sejr over den femteseedede belgier, Dominic Thiem, mandag.

Efter den overraskende sejr blev amerikaneren adspurgt om en række tweets og retweets på det sociale medie Twitter.

Det drejede sig blandt andet om en video af en universitetsstuderende, der modtog dødstrusler, efter at han deltog i en demonstration for tilhængere af hvidt overherredømme i Charlottesville i fjor.

Den amerikanske tennisspiller blev også spurgt, hvorfor han følger en række kontroversielle figurer fra det højreekstreme miljø, heriblandt den tidligere leder af English Defence League Tommy Robinson.

- Hvem man følger på Twitter, betyder ikke noget overhovedet, siger Tennys Sandgren på mandagens pressemøde i Melbourne.

- Den information, du modtager, dikterer ikke, hvad du mener eller tror på. Det er vanvittigt at tænke det, tilføjede amerikaneren.

Tennys Sandgren har tidligere diskuteret racerelaterede emner på Twitter. Blandt andet med den pensionerede amerikanske tennisspiller James Blake, der selv er sort.

Under ordvekslingen benægtede Tennys Sandgren, at der findes systemisk racisme i USA, fordi landet to gange har valgt en sort præsident.

Tennys Sandgren afviste på mandagens pressemøde at være tilhænger af højreradikale idéer.

- Nej, det er jeg ikke. Jeg synes, nogle af dem er interessante, men nej. Overhovedet ikke. Som solid kristen støtter jeg ikke den slags.

Efter mandagens pressemøde har Tennys Sandgren fjernet adskillige tweets, der daterer tilbage til 2014, fra sin Twitter-konto.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.