Tennisspiller sagsøger WTA for at trodse sygdom i dopingtest

Madison Brengle hævder, at hendes skader skyldes dopingtest. Hun søger nu millionerstatning fra WTA og ITF.

Den amerikanske tennisspiller Madison Brengle lagde mandag sag an mod de internationale tennisforbund WTA og ITF.

Hun kræver en erstatning for skader, hun har pådraget sig som konsekvens af "antidopingprogrammets grove administration".

Brengle, der ligger nummer 83 på verdensranglisten, hævder, at hendes skader skyldes kanyler, der er blevet brugt under dopingtest.

Det skriver The Guardian.

I søgsmålet hævder Brengle, at WTA gentagne gang tvang hende til at få taget blodprøver med kanyle. Det skulle være sket, selv om hun er diagnosticeret med en sjælden sygdom, der bliver udløst af injektioner.

- Tennismyndighederne ignorerede beviser på hendes diagnosticerede sygdom og nægtede at tilbyde en alternativ test, skriver Brengles advokat, Peter R. Ginsberg, i en erklæring mandag.

- I stedet udsatte de hende for test, der gjorde, at hun måtte trække sig fra turneringer og nu har resulteret i en permanent hævelse og svækkelse af hendes servearm- og hånd, tilføjer han.

28-årige Brengle mener, at WTA's "tyranniserende adfærd" har resulteret i "både fysiske og psykiske" skader.

Erstatningssummen er endnu ikke helt fastsat. Den menes dog at være på mere end ti millioner dollar.

I søgsmålet fremgår det, at Brengle blev diagnosticeret med en sjælden sygdom kaldet "Complex Regional Pain Syndrome Type 1" i november 2016.

For Brengle resulterede det i "ekstrem smerte, hævelse, følelsesløshed ved injektioner". Det blev i øvrigt bekræftet i en rapport, der blev bestilt af tennisforbundet ITF i 2017.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.