Terapi og kærlighed

Anna (Sandrine Bonnaire) går forkert, men fortsætter med at fortælle om sit forliste ægteskab til den undrende skatterådgiver. Still fra filmen.

Anna (Sandrine Bonnaire) går forkert, men fortsætter med at fortælle om sit forliste ægteskab til den undrende skatterådgiver. Still fra filmen.

FILM ”Intime Betroelser” # # # # ¤ ¤ Freud, Jung og alle os andre er med på en diskret lurer, da den fortvivlede Anna dukker op for at få psykologisk hjælp til at løse sine ægteskabe lige problemer. Men i stedet for at havne på psykologens briks til den aftalte tid, vælger hun den forkerte dør og begynder i stedet at betro sig til skatterådgiver William. Med stigende undren og fascinationen lytter han til beretningen om et fire år gammelt ægteskab, som nu er gået i baglås, efter at Annas ægtemand er blevet først arbejdsløs og dernæst impotent. I stedet for at afsløre sin sande identitet vælger den fraskilte William (Fabrice Luchini) at blive ved med at lytte og aftaler endda en ny konsultation. Men snart finder Anna (Sandrine Bonnaire) ud af, at hun er blevet narret. Alligevel bliver de ved med at mødes og langsomt vokser fortroligheden mellem de to, Fabrice Luchini er stærkt overbevisende i rollen som den lydhøre, afventende korrekte skatterådgiver, der stadig bor i sin forældres lejlighed, skønt han engang drømte om at blive opdagelsesrejsende og erobre verden. På samme måde formår Sandrine Bonnaire dækkende at spille den nervøst skrøbelige og samtidigt tiltrækkende kvinde, der ikke magter at overskue sin ulykkelige livssituation og ikke aner sine levende råd, Sammen udforsker de to hinanden og hinandens verden i et lille afdæmpet fransk kammerspil, der uden de store dramatiske virkemidler forstår at holde tilskueren fangen til det sidste. Begær, frygt og hemmeligheder bliver afdækket og undersøgt, mens stemningen bliver stadigt mere sensuel og intim. Det er en meget enkel og samtidigt en meget nærværende film, hvor kropssprog, et øjekast og ikke mindst et sug af cigaretten siger mere end mange ord. Hvor lærer franske kvinder dog at ryge så sensuelt henne? Ind i mellem bliver filmen måske lidt stillestående, men ellers er det en afdæmpet og fortrolig historie om to mennesker, der finder hinanden til sidst. Svage på hver deres måde, indtil de finder ud af, at de er stærkere sammen. Men først efter en lang, indviklet og ordrig tagfat, hvor det ikke er til at finde ud af, hvad der er terapi, og hvad der er kærlighed. Meget, meget fransk film. Bent Stenbakken bent.stenbakken@nordjyske.dk