Terma laver aftale med stor våbenleverandør

Den Aarhus-baserede forsvarsvirksomhed Terma har indgået en langvarig kontrakt med amerikansk våbenleverandør.

Terma laver aftale med stor våbenleverandør

Den danske forsvarsvirksomhed Terma har skrevet under på en aftale med den amerikanske våbenleverandør Lockheed Martin Aeronautics (LMA).

Aftalen indebærer, at den danske virksomhed skal være eneleverandør af særlige vingeforkanter til højderoret til alle tre typer af F-35-fly i det internationale F-35 Lightning II-program.

- Underskrivelsen af aftalen understreger Termas position på F-35-programmet og viser, hvordan samarbejde kan gavne både Terma, Lockheed Martin og F-35-programmet som helhed, siger administrerende direktør hos Terma Jens Maaløe.

Aftalen har en værdi af cirka 500 millioner kroner og betyder, at Terma til og med 2019 skal levere såkaldte kompositdele til det internationale program.

Terma har samarbejdet med Lockheed Martin siden 1976 på det oprindelige F-16-program og siden 2000 som en del af F-35-programmet.

Termas første kontrakt på vingeforkanter kom i hus i 2006, og ifølge Jens Maaløe er partnerskabet blevet yderligere styrket gennem den nye aftale.

- Som led i aftalen udveksler vi teknologier og sikrer en løbende optimering af produktion og processer for at leve op til de stringente kvalitetskrav, der gælder for F-35-programmet, siger han.

Terma indgik for nylig en tilsvarende langtidskontrakt med Northroup Grumann Corporation om produktion af andre kompositdele til F-35-programmet.

Termas deltagelse i F-35-Lightning II-programmet, siden Danmark indtrådte i 2002, omfatter otte forskellige produktionsprogrammer inden for elektronik og avancerede flydele i komposit.

Termas samlede ordretilgang på programmet er nu på cirka to milliarder kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.