Terrordømt knokler for familien i fængslet

32-årig terrordømt arbejder dobbelt i Helsingør Arrest for at kunne sende penge til familien i Marokko.

Terrordømt knokler for familien i fængslet

Den terrordømte Omar Aboelazm arbejder hårdt under sit fængselsophold for at kunne sende penge til sin kone og barn i Marokko.

Det kom frem under den sidste del af mandagens retsmøde, hvor Aboelazm og tre andre mænd blev idømt 12 års fængsel for at planlægge et terrorangreb mod JP/Politikens Hus i København.

- Nu bliver man jo ikke millionær af at arbejde i fængslet. Man kommer heller ikke i nærheden af det, fortalte Aboelazms advokat Carsten Halle under retsmødet.

- Min klient arbejder derfor dobbelt for at kunne sende penge til sin familie i Marokko, fortalte Carsten Halle.

Omar Aboelazm sidder i øjeblikket fængslet i Helsingør Arrest, og her arbejder han med fremstilling af nogle plastiknitter.

Den sidste del af retsmødet drejede sig om beslaglæggelse af 5800 euro til dækning af sagens omkostninger. Aboelazm protesterede, netop fordi han ville sende pengene til Marokko.

Omar Aboelazm er født og opvokset i Sverige. Hans mor er svensk og faren egyptisk. Da han var lille, blev forældrene skilt, og han har siden da kun haft sporadisk kontakt med moren.

Fra han var 10, til han var 14, gik den i dag 32-årige Omar i skole i Egypten, og han har i de seneste år primært opholdt sig i Marokko i den religiøse by Fez, hvor han er blevet gift med en marokkansk kvinde.

Hans rolle i terrorsagen har blandt andet været at købe plastikstrips i et Bauhaus-byggemarked. Strips, som skulle bruges til at bagbinde terroristernes ofre, inden de skulle henrettes.

Derudover var han med til at leje den bil, som mændene drog til Danmark i, og han har også været med til at hæve kontanter.

Aboelazm er desuden under sit fængselsophold blevet fundet i besiddelse af notater, hvor der blandt andet har stået navne på medlemmer af Dansk Folkeparti.

Han har også været i besiddelse af noter, som blandt andet indeholder ingredienser, der kan anvendes til fremstilling af en bombe.

Aboelazm er desuden diagnosticeret med Aspergers Syndrom, som er en diagnose inden for autismespektret.

/ritzau/