Terrorens grumme ansigt i Horne

Dramaholdet på Horne Ungdomsskole tager os med på en rejse

Simone Vejergang  Rasmussen (tv)  og John Nielsen (th.)  er i fuld gang  med de afsluttende  prøver, mens  hovedrolleindehaveren Henrik Hansen (siddende) iagttager sine  medspillere. 
Foto: Henrik Louis

Simone Vejergang Rasmussen (tv) og John Nielsen (th.) er i fuld gang med de afsluttende prøver, mens hovedrolleindehaveren Henrik Hansen (siddende) iagttager sine medspillere. Foto: Henrik Louis

HORNE:Det kan næsten ikke blive mere vedkommende og aktuelt. En ganske almindelig eftermiddag møder vi en teenager med en klar mission. Han er på vej med metroen med det ene mål for at øje at nå lufthavnen, hvor han vil sprænge sig selv og sine medpassagererne i luften. Undervejs møder han gadesangerinden Kim, som han kender fra tidligere, og spørgsmålet er nu om hun med sin livsglæde og lyse sind vil få ham til at overveje en ekstra gang, om det tejner noget formål at trykke på detonatoren? Sådan lyder indgangen til det dramastykke, som eleverne på musik- og teaterlinien på Horne Ungdomsskole i disse dag har lagt sidste hånd på. 38 elever har knoklet siden jul med at få stykket på plads. Teaterlærer Kristian Holme Andersen og musiklærer Martin Ottosen har lavet skabelonen til historien, mens eleverne selv har arbejdet med replikker, tekster og musik. - Vi vil gerne gribe fat i noget, der bliver snakket om i hverdagen. Derfor besluttede vi os for at terror skulle være et tema. Stykket er debatskabende, men i vores stykke smelter fiktion og virkelig sammen, siger Kristian Holme Andersen. Men der er ikke tale om terror i traditionel forstand. - Det handler hverken om religion eller politik. Det handler om problemstillinger i en normal teenagers liv. En teenager som er blevet træt af det hele, siger Kristian Andersen. Omdrejningspunktet i historien er de tanker som hovedpersonen gør sig omkring at trykke på detonatoren. Publikum vil opleve flashback til hans tidligere liv og se billeder af ondskaben, som taler til ham. - Gadesangerinden Kim kender ikke hans mission, men hun kan se, at han er trist til mode, så hun appellerer til hans drømme og energi, siger Kristian Holme Andersen, som ikke vil afsløre, hvordan historien ender. Der er tale om totalteater, så grænserne mellem tilskuerne og scenen er flydende. - Vi vil gerne lave et stykke som sprænger rammerne for en skolekomedie for at udfordre eleverne. Vi inddrager derfor også både levende billeder og effekter, siger Kristian Holme Andersen. Ifølge teaterlæreren får eleverne både lov til at udfordre deres kreative evner men sandelig også deres kompetence til at arbejde i team. - Det har været en prøvelse for mange at arbejde sammen i en stor gruppe. Det stiller store krav at få tandhjulet til at trække i samme retning, siger Kristian Holme Andersen. I denne weekend drager de på turne for at opføre stykket "Going Underground". På fredag afsluttes turneen hjemme i Horne.